Iata de ce temerile pacientilor privind implantul dentar sunt nejustificate!

Vizita la stomatolog inspira inca frica multor pacienti. Teama de durere este principala cauza care duce la amanarea tratamentelor medicale. Astfel, o problema care s-ar fi putut rezolva rapid inca din faza incipienta, lasata sa se degradeze in timp, va implica lucrari din ce in ce mai elaborate, ajungandu-se pana la un tratament cu implant dentar disponibil si in clinica www.dentalexcellence.ro.

 

Nivelul la care a ajuns tehnologia medicala in prezent face ca frica de stomatolog sa fie nejustificata. Tratamentele de calitate, medicamentatia eficienta, competentele medicale si rezultatele obtinute sunt doar cateva dintre punctele forte pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand ai nevoie de medicul dentist. Orice amanare duce la agravarea situatiei in care te afli.

 

Fiecare pacient traieste experienta de pe scaunul stomatologic in mod diferit si asta deoarece fiecare se prezinta cu un istoric medical diferit. De aceea, parerile celorlalti nu sunt tocmai concludente, pentru ca s-ar putea ca tu sa nu fii in aceeasi situatie. Cel mai recomandat lucru este sa te programezi pentru o consultatie si sa obtii o parere avizata chiar de la specialist. Doar asa vei avea acces la informatii cu grad maxim de acuratete.

 

Cele mai multe mituri au aparut referitor la conceptul de implant dentar. Multe persoane prefera sa isi piarda dintii in totalitate, doar din cauza fricii de stomatolog. In acest caz, riscurile sunt mari pentru sanatatea pacientului. Digestia nu se mai poate efectua corect, ajungandu-se astfel la probleme stomacale, intestinale sau de tranzit. Toate acestea vor determina pacientul sa renunte la multe preparate culinare preferate si la alimentele cu un aport de vitamine si minerale important pentru un corp sanatos.

 

In afara de frica de durere, mai exista frica ca organismul va respinge implantul. Pentru a demonta aceasta frica, trebuie explicata si inteleasa foarte bine notiunea de implant dentar. Acesta este realizat din titan de inalta puritate, un material biocompatibil, fata de care organismul nu dezvolta nicio reactie. Integrarea acestuia in os se face fara complicatii.

 

Este adevarat ca uneori exista si cazuri cu anumite complicatii, dar acestea sunt extrem de rare si nu depasesc 2% din numarul pacientilor. Cauzele acestor complicatii sunt determinate de alergia pacientului la obiecte metalice, igiena orala deficitara, nerespectarea recomandarilor medicale, nerespectarea tratamentului de dupa implantul dentar si nu in ultimul rand procedura medicala realizata incorect.

 

Frica de complicatii este un alt impediment in calea unei danturi perfecte. Lista posibilelor complicatii este scurta si consta in principal in disconfortul cauzat de operatia care a avut loc si inflamatiile locale. Acestea sunt inerente oricarei interventii chirurgicale, de aceea trebuie respectat cu strictete tratamentul post-operator.

 

Mitul limitei de varsta ii impiedica de asemenea pe multi sa ajunga la cabinetul stomatologic. E bine de stiut ca singura limita este cea din cazul adolescentilor sau altfel spus a persoanelor carora nu le-au crescut definitiv oasele maxilare. In rest, oricine poate opta pentru un implant dentar, chiar si pacientii in varsta sau cu proteze totale.

 

Factorul financiar poate fi pentru unii un real impediment. Insa atunci cand sanatatea devine mai importanta decat banii, prioritatile se schimba si se gasesc solutii pentru orice situatie. Pentru aceasta, exista o serie de modalitati de planificare exacta a materialelor si lucrarilor stomatologice necesare, a timpului de interventie si a costurilor totale implicate. Astfel, pacientul va sti exact toate etapele si costurile la care trebuie sa se astepte.

 

In prezent, pot fi gasite solutii viabile pentru fiecare pacient in parte. De aceea, temerile nu mai pot fi justificate in niciun fel. Daca esti de parere ca ai avea nevoie de un implant dentar, lasa deoparte miturile false, programeaza-te mai intai pentru o consultatie si lasa specialistii sa iti spuna ce este de facut.