Accesorii auto pentru orice fel de masina!

Iubitorii de masini investesc de multe ori sume mari de bani pentru a-si face automobilul cat mai unic si deosebit. Site-ul cautautomoto.ro ofera o gama vasta de accesorii auto la preturi bune, iar gama cuprinde absolut orice produs pe care il poate necesita o masina.

Ce fel de accesorii auto gasim pe site-ul cautautomoto.ro?

Absolut orice are nevoie atat soferul, cat si masina pentru a functiona cat mai bine:

-Papuci auto;

-Girofaruri;

-Relee auto;

-Odorizante auto;

Sigurante auto;

-Cabluri de pornire;

-Baterii auto;

-Becuri auto;

-Accesorii auto;

-Jante auto;

-Lichide auto

-Uleiuri auto;

-Piese auto;

-Anvelope auto.

Dupa cum putem observa, magazinul are totul de la sigurante auto pana la uleiuri si jante.

Jantele din aliaj sunt o parte importanta a autoturismelor de inalta performanta. Daca va ganditi sa achizitionati un set de jante aliaj si jante tabla, luativa toate precautile si cititi toate informatiile pentru a fi siguri ca veti face achizitia cea mai buna.

Jantele din aliaj sunt aparute de mult timp pe piata, dar in trecut nu erau folosite decat pe autoturisme de curse, fiind foarte scumpe. In ziua de astazi, odata cu imbunatatirea tehnologiei, preturile de achizite au devenit accesibile pentru toata lumea, asa ca sunt din ce in ce mai cautate.

O roata din aliaj este construita prin amestecarea unui numar de metale, cele mai uzuale fiind aluminiul si magneziul, acest amestec rezultand in fabricarea unei jante mai usoare, dar si foarte rezistenta in acelasi timp.

Tipuri de jante din aliaj

Jante din aliaj “normale”

Acest tip de janta este obtinuta prin amestecarea unei mixturi din magneziu si aluminiu. Acest mix este mult mai rezistent si cu un design atractiv fata de rotile obisnuite din tabla.

Jante din aliaj magneziu

Janta din magneziu este mult mai usoara decat o janta din aluminiu si are aceeasi rezistenta ca cea de aluminiu.

Jante turnate din aluminiu si fier

Sunt fabricate prin topirea metalelor si modelarea cu ajutorul unor matrite. Aceste jante sunt considerate jante de ordin inferior. Sunt disponibile la preturi mici, dar sunt mult mai grele fata de cele din aluminiu sau magneziu. Au tendinta de a se crapa la socuri, asa ca acest tip de janta nu mai este atat de cautat in zilele noastre.

Jante forjate

Acest tip de jante sunt folosite de catre soferii profesionisti, fiind extrem de scumpe. Janta este construita dintr-o singura bucata de aluminiu, care este incalzit la o anumita temperatura si apoi modelat cu ajutorul unei masini speciale. Avantajul major este greutatea redusa fata de celelalte tipuri de jante, ceea ce este vital in competitii.

Majoritatea oamenilor cumpara un autoturism dupa tot felul de speculatii si sfaturi, dar cand ajung la jante auto sunt adesea confuzi. Sunt anumite criterii ce trebuiesc luate in considerare.

Compatibilitatea:

Trebuie sa va asigurati ca jantele pe care urmeaza sa le achizitionati se potrivesc, evident, pe autoturismul dumneavoastra, dar tineti cont de omologarea lor pentru masina. Producatorii de automobile va specifica exact ce dimensiuni de jante sunt compatibile.

Confortul:

Cu cat tehnologia de fabricatie este mai performanta, vibratiile ce pot aparea in roata se reduc, ceea ce duce la un confort sporit. De asemenea, cu cat o janta este mai mica in diametru, cu atat eventualele vibratii sunt mai putine. Dimensiunea ramane la latitudinea dumneavoastra.

Cautautomoto.ro este magazinul celor care iubesc masinile!