Gențile, de la material, la un accesoriu la modă

Toate reprezentantele sexului frumos și, mai nou, și unii bărbați, adoră gențile, pe care le consideră un accesoriu de neînlocuit, care dă un plus de valoare ținutei aleasă. Doamnele sau domnișoarele, în special, sunt de-a dreptul experte în ceea ce privește potrivirea perfectă a acestui accesoriu util, dar și plin de stil, cu outfit-uri care te lasă fără cuvinte. Cel mai probabil și tu te recunoști în rândurile de mai sus! Dar te-ai întrebat vreodată cât de multă muncă stă în spatele confecționării unei genți pe care o porți de câteva ori și gata, o lași în garderobă până data viitoare? Dacă ești curioasă de toate aceste detalii, avem pentru tine unele informații. Sau, poate cine știe, în acest fel îți descoperi un nou hobby, cel de a-ți crea singură gențile!

O muncă uriașă și un rezultat perfect

Am putea vorbi ore în șir despre genți, și nu ne-am apropia nici măcar la jumătate cu toate informațiile despre ele. Irezistibile, rezistente, elegante, colorate, mai mari sau mai mici, din piele naturală sau artificială, din pânză sau împletite, ba chiar și hârtie… Sunt atât de multe modele și dimensiuni încât ești conștientă că sunt multe de zis, iar spațiul… insuficient. În plus, ne îndepărtăm cam mult de la subiect, pentru că de data aceasta am decis să îți vorbim despre cum se confecționează o geantă! Este vorba despre multă muncă până când, la final, ai parte de un rezultat perfect, pe care orice demnă urmașă a Evei și-ar dori să îl aibă în colecție

Material selectat manual

Ne vom referi de această dată la gențile din piele naturală sau artificială, pentru că acestea sunt alegerile cele mai populare în rândul utilizatorilor. Da, am folosit forma corectă pentru că, după cum spuneam mai sus, chiar și bărbații au început să poarte astfel de accesorii.

Așadar, să începem. În primul rând este vorba despre selectarea manuală a materialului. Aceasta se face cu mare atenție, pentru că este nevoie de unul care să fie pe placul celor care vor folosi respectivul accesoriu. Urmează să se aleagă materialul din care se va lucra căptușeala genții, și se va continua cu cataramele, cataramele reglaj, detaliile metalice, curelele și multe alte accesorii care, în final, aduc un plus de personalitate genții. Ca o mică paranteză, pentru cunoscători, mai exact marochineri, avem și un mic detaliu tehnic: 112G/CATARAMA REGLAJ 16MM-16mm*3/GOLD/”6G2//C13, una dintre cele mai bune alegeri.

Colorarea și croirea genții

Deși multă lume preferă gențile negre sau maro, nu putem să negăm farmecul unora colorate, și acel ”ceva” pe care îl oferă unei ținute, reușind să o transforme dintr-una banală într-una cu adevărat spectaculoasă. Există mai multe tehnici prin care se reușește o colorare uniformă, pe toată suprafață a materialului sau doar pe anumite porțiuni. Mai mult chiar, există chiar și metode prin care frumusețea naturală a pielii este și mai bine scoasă în evidență. După ce s-a încheiat această etapă, se va alege tiparul – fiecare model de geantă are parte de tiparul ei, după care se va croi, folosindu-se în acest sens un cuțit special, pentru a se obține forma dorită.

Din cauza suprapunerii materialelor s-ar ajunge ca gențile să fie unele foarte groase și masive, ceea ce nu ar fi pe placul celor care le folosesc. Prin urmare, urmează o altă etapă, care se referă la șerfuirea materialelor. A șerfui este termenul care înseamnă subțierea marginilor pielii pentru ca acestea să poată fi manipulate mai ușor.

Asamblarea genții

În fine, după multă muncă, se trece în sfârșit la asamblarea genții. La fel ca în cazul unui puzzle, toate piesele sunt îmbinate, și nu sunt uitate nici furniturile. Pentru a-i crește rezistența genții, aceasta primește și o întăritură pe dos. Ultimul pas, dar și cel mai important se referă la cusutul ei, iar aici totul trebuie să fie perfect, atât pentru un plus de rezistență și durabilitate, dar și un aspect estetic deosebit.

Un accesoriu care nu se va demoda niciodată

Bărbații sunt de-a dreptul exasperați de pasiunea femeilor față de acest accesoriu, unul care nu se va demoda niciodată. De altfel, reprezentantele sexului frumos sunt de părere că niciodată nu au suficiente genți în garderobă, așa că nu pierd niciun prilej să își mai completeze… colecția. De fiecare dată vor găsi un alt model pe placul lor, și care se va potrivi de minune cu o anumită ținută.

Geanta de piele, preferata tuturor

După cum aminteam ceva mai sus, există o mulțime de materiale care se pot folosi la confecționarea unei genți. Cu toate acestea, există unul care se va afla mereu în topul preferințelor, și anume pielea naturală. Este și normal dacă ne gândim la faptul că avem de a face cu un material rezistent și durabil, și care dacă este îngrijit așa cum se cuvine, își păstrează ani de zile aspectul plăcut. De asemenea, marii creatori de modă susțin că pielea naturală este cea care oferă un plus de eleganță oricărei ținute. Dacă ar fi fost să le reproșezi ceva genților din piele naturală ar fi fost prețul, unul deloc de neglijat. Însă acum, după ce ai citit cât de multă muncă este necesară pentru ca tu să te bucuri de un produs perfect, prețul ți se pare pe deplin justificat, nu?

În rest, ce ar mai fi de spus? Doar să îți alegi cu atenție geanta data viitoare, și mai adaugă și o curea pentru talie, pentru un efect de-a dreptul spectaculos!