Vascar te invita la masa: trei preparate care reunesc intreaga familie!

Momentele in care membrii familiei extinse, de la parinti si socri la unchi, matusi si nepoti, se strang laolalta sunt printre cele mai frumoase din viata. Nimic nu se compara cu o dupa-amiaza de weekend in care trei generatii se aduna in jurul aceleiasi mese, atat pentru a manca impreuna, cat si pentru a sta de povesti si a depana amintiri.

Vascar, unul dintre principalii jucatori din industria carnii din Romania, stie cat de importante sunt astfel de clipe, tocmai de aceea vine in ajutorul tau cu idei de retete delicioase, pe placul tuturor.

Directorul General Vlad Ciuburciu a ales trei preparate pe cat de gustoase, pe atat de sanatoase din punctul de vedere al ingredientelor, in care “vedetele” incontestabile sunt trei produse marca Vascar.

Desi sunt gandite pentru a satisface cate o categorie de varsta, respectiv copiii, parintii si buncii, nimic nu te opreste sa le servesti pe post de aperitiv, felul 1 si felul 2, pentru ca toti sa se bucure de ele.

Iata, in continuare, retetele inedite propuse de Ciuburciu (Vascar):

Pentru copii – Briose cu salam Victoria si cascaval

Aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul celor mici, mai ales datorita prezentarii sub forma celebrelor muffins. Ingredientul principal este salamul Victoria de la Moldova in Bucate, cel de-al doilea brand Vascar, insa preparatul mai include cascaval taiat cubulete, parmezan razuit, oua, unt si lapte. Cu alte cuvinte, rezultatul final va fi un aperitiv usor de preparat, gustos si hranitor atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Pentru parinti – Risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant

Pentru parinti, Vlad Ciuburciu recomanda un risotto cu pulpe de pui si carnat Plai picant, tot de la Moldova in Bucate. Lista ingredientelor este completata de cativa catei de usturoi, orez cu bobul rotund, mazare boabe, dar si supa de pasare, sare si piper dupa gust. Modalitatea de preparare nu este nici ea una prea dificila, iar intreaga operatiune iti va lua maximum 25 de minute.

Pentru bunici – Ciolan de purcel in sos fin de ciuperci de padure si ierburi aromate

Nu in ultimul rand, seniorii se pot bucura de acest ciolan de purcel dezosat, provenit tot de la cel de-al doilea brand Vascar. Ingredientele mai includ ciuperci de padure, ceapa, morcovi, praz, patrunjel, cativa catei de usturoi, o cana de vin alb, o cana de supa de pasare sau vita (dintr-un cub de concentrat), salvie, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare si piper dupa gust. Pentru toate cele trei retete descrise mai sus, modul de preparare se regaseste pe site-ul Vascar.

Marea surpriza am pastrat-o, insa, pentru final: retetele de mai sus sunt gandite de celebrul chef Horia Virlan, unul dintre cei mai apropiati colaboratori Vascar.

“Chiar daca de-a lungul timpului am gatit in nenumarate bucatarii cu specific international, tot bucataria romaneasca mi-a ramas cea mai draga. Produsele traditionale Vascar mi-au atras atentia prin gustul fin si ingredientele de calitate folosite”, declara, nu demult, simpaticul bucatar.