Un birou de top are un covor de top

Tipul potrivit de covor de birou poate imbunatati acustica, traficul, poate imbunatati sanatatea si siguranta angajatilor si poate crea un spatiu de lucru confortabil si cu o estetica placuta.

Intrebarea este: cum sa alegeti covoare birou atunci cand exista atat de multe modele, materiale si tipuri?

Functiile covoarelor de birou

Primul pas este acela de a lua in considerare diferitele functii ale acestor covoare profesionale. Tinand cont de acestea, veti avea o idee mai clara despre tipul de pardoseala care este cel mai potrivit pentru spatiile de lucru individuale.

Iata de ce mocheta profesionala este in continuare materialul preferat in zonele de afaceri si in zonele comerciale:

-Reducerea zgomotului: imbunatateste calitatea acustica a unui birou prin absorbtia si diminuarea sunetului.

-Confort optimizat: fibrele moi, elastice creeaza o experienta confortabila sub picioare.

-Siguranta sporita: are un efect de perna asupra coloanei vertebrale si a articulatiilor genunchiului, soldului si gleznei. De asemenea, este mai dificil sa alunecati pe covoare de birou bine fixate.

-Antistatic: fibrele conductoare incorporate in material previn descarcarea statica si socurile.

-Valoare estetica: ofera o mai mare flexibilitate de proiectare.

-Controlul temperaturii: fibrele actioneaza ca izolatori naturali care capteaza caldura iarna si reduc temperaturile camerei cu pana la 3 grade Celsius vara.

Factori in alegerea covoarelor de birou

In afara de consideratiile obisnuite privind costul si culoarea, exista cativa alti factori pe care sa-i luati in considerare atunci cand alegeti un covor de birou.

In mod ideal, doriti un covor care nu se uzeaza rapid, care este rezistent la pete si murdarie in zonele cu utilizare ridicata, cum ar fi coridoarele si zonele comune. Mocheta de birou, care este usor de instalat si de inlocuit, este o optiune excelenta.

 

Covoarele groase cu o masa mai mare de fibre sunt prima alegere pentru mediile de lucru in care zgomotul este o problema, in timp ce tipurile de covoare cu o rezistenta ridicata la umiditate si uzura sunt cel mai bun produs pentru intrari si zone in care exista un flux mare de persoane.

Cel mai bun tip de covoare pentru un birou

Constructia si tipul de covor sunt de o importanta capitala atunci cand alegeti o pardoseala adecvata pentru biroul dvs.

Covoarele de la perete la perete sunt confortabile si luxoase. In general, acestea sunt mai scumpe decat alte tipuri de covoare si sunt ideale pentru proiectele de design de ultima generatie. Covoarele late sunt mai dificile si consumatoare de timp pentru instalare, iar risipa crescuta poate creste costul.

Placile de covor sunt mai ieftine si mai versatile. De asemenea, sunt mai usor de asezat. Placile individuale pot fi ridicate pentru a permite accesul la cablurile din pardoseala sau pot fi inlocuite atunci cand se murdaresc sau se deterioreaza. Placile de covor sunt prima alegere in zonele mai usoare, cu trafic intens spre normal.

Covoarele tesute sunt scumpe, luxoase si fabricate din materiale de calitate precum lana pura sau amestecuri de lana. Acestea au cel mai mare grad de reducere a zgomotului si sunt potrivite pentru salile de consiliu si birourile individuale care gazduiesc personalul de conducere superior.

Cea mai buna culoare de covor pentru un birou

Culoarea covorului este o problema extrem de personala, dar expertii sunt de acord ca culorile mai intunecate – gri, maro si bleumarin – sunt cele mai potrivite pentru birou. Culorile mai inchise sunt mai intime.

La sanito.ro veti gasi cele mai potrivite covoare pentru orice tip de birou.