Tipuri de proteze dentare

Ortodontul îți poate recomanda cât timp să porți un aparat dentar, indiferent dacă sunt demontabile sau fixe. Purtarea dispozitivelor de fixare, este cel mai bun mod de a menține noua poziție a dinților după tratamentul ortodontic. Există multe tipuri de proteze dentare, iar la clinica stomatologică DentoCare, poți solicita un aparat dentar ceramic, metalic, safir de la liderul mondial Ormco. Purtarea aparatelor dentare este metoda prin care dinții tăi vor rămâne în poziția ordonată corectă.

Ce tip de aparat dentar să alegi?

Există multe tipuri de elemente de fixare pentru maxilarul superior și cel inferior, diferind prin designul lor. Pot fi împărțite în două grupe principale: fixe și detașabile. Suporturile fixe sunt cel mai des utilizate pentru maxilarul superior fiind amplasate de la un canin la altul din interior. Aceste dispozitive de fixare sunt potrivite în special pentru pacienții cu probleme parodontale, deoarece imobilizează dinții deja mobili și atunci când mănânci iau sarcina asupra lor.

Ortodonția este o specialitate în stomatologie care se ocupă cu corectarea deformărilor și anomaliilor dentare, precum și a problemelor funcționale conexe. Aparatele dentare sunt cele mai des întâlnite la dentiția permanentă și pot corecta atât dinții aranjați incorect, cât și mușcăturile incorecte. Aparatul dentar încearcă să redea forma corectă a dinților, exercitând o anumită forță asupra dintelui și încet îl mută în poziția corectă.

Aparate dentare ceramice

Aparatele dentare ceramice sunt o oportunitate de a corecta mușcătura aproape imperceptibil pentru alții. Acest lucru este deosebit de important în cazurile în care structurile sistemului sunt purtate la pacienții care sunt deja departe de adolescență. Mai des, acest sistem este cel mai adesea asociat cu adolescența. Avantajul instalării unui suport ceramic, este estetica practic impecabilă și nu este singurul avantaj al sistemului ceramic. Ceramica este inofensivă pentru organism, un astfel de sistem nu se oxidează, ceea ce înseamnă că nu provoacă alergii. Aparatele dentare din ceramică sunt mult mai ieftine decât sistemele cu safir. Și în cazul în care pacientul are un buget strict limitat, dar refuză categoric metalul, ortodontul poate combina ceramică și metal. Aceasta înseamnă că în zona din față se va aplica ceramică, iar în celelalte zone metal. Un astfel de sistem combinat va costa pacientul mai puțin decât ceramica, în timp ce calitatea tratamentului și aspectul estetic al zâmbetului nu vor fi afectate în niciun fel.

Aparate dentare safir

Aparatele dentare safir sunt deosebit de populare acum. În primul rând, acestea sunt sigure și foarte rar pot provoca o reacție alergică. Materialele pentru acest design sunt preluate din safire cultivate artificial. În al doilea rând, practic nu interferează cu gura și nu provoacă o senzație neplăcută a unui corp străin. Aparatele dentare din safir sunt aproape invizibile pe dinți, așa că nu trebuie să îți faci griji cu privire la frumusețea estetică a zâmbetului tău. Dimpotrivă, proiectarea sistemelor moderne este destul de diversă. Astfel de sisteme pot deveni un adevărat decor pentru zâmbetul tău, atâta timp cât poartă o sarcină funcțională. De asemenea, trebuie remarcat faptul că produsul este cea mai recentă realizare a științei dentare. Poate oferi zâmbetului strălucire și farmec suplimentar.