Sfaturi utile pentru a invata geometria in spatiu dintr-o culegere de matematica clasa a 8-a

S-a constatat faptul ca elevii care inteleg foarte bine matematica fac fata cu usurinta anumitor probleme ulterior si pot sa ocupe usor functii importante. In momentul in care intelege geometria copilul poate sa isi formeze gandirea schematica si isi poate stabili toate obiectivele pentru a incerca mai multe ipoteze, pentru a face unele legaturi si pentru a descoperi si a planifica strategii astfel incat sa poata trage concluzii. Este important ca elevul sa stie geometrie pentru a putea sa aiba succes in anumite domenii tehnice si de aceea este recomandat ca elevii sa invete geometrie inca de cand sunt mici.

Invatarea geometriei prin joc cu o culegere matematica clasa 8

De obicei o culegere matematica clasa 8 vine la pachet si cu anumite auxiliare, multe dintre ele fiind accesibile de pe calculator sau de pe telefon si care implica de cele mai multe ori diverse jocuri. Aceste culegeri sunt ideale pentru elevii care au nevoie de mai mult decat simpla predare pentru a invata temeinic o materie si pot trezi interesul elevului pentru geometrie. Alegerea unei culegeri care vine la pachet si cu CD-uri sau stickuri USB cu aplicatii este cea mai buna idee.

Invatarea adevarurilor universal acceptate

Geometria vine la pachet cu anumite adevaruri universal acceptate cum ar fi axiomele sau postulatele. Pentru ca materia sa fie stapanita bine acestea trebuie sa fie invatate deoarece cu ajutorul lor pot fi rezolvate foarte multe probleme. De asemenea, se recomanda ca elevul sa invete si toti termenii importanti astfel incat sa inteleaga cum se abordeaza corect o problema. In momentul in care un termen nu este cunoscut este ideal ca elevul sa nu il ignore ci sa il inteleaga.

Intelegerea figurilor geometrice

Pentru a invata in mod corect geometrie este recomandat ca elevul sa inteleaga foarte bine toate figurile. Este foarte important de mentionat faptul ca niciodata un elev nu va intelege toate figurile uitandu-se pur si simplu la ele si este nevoie sa le si deseneze sau sa le exerseze continuu si sa le recunoasca in permanenta pentru a le tine minte. Deci in momentul in care elevul lucreaza de pe o culegere matematica clasa a 8 a este recomandat ca atunci cand figurile sunt desenate pe culegere sa le copieze pe caiet si nu sa lucreze direct pe carte.

Invatarea formulelor

Invatarea formulelor este foarte importanta pentru ca ajuta mult la rezolvarea tuturor problemelor, dar mai ales a celor in spatiu. Nu vei sti niciodata cum se calculeaza volumul unei piramide fara sa ii cunosti formula, chiar daca ai toate datele mura in gura.  De asemenea, este recomandat ca elevul sa fie atent la clasa atunci cand invata matematica si mai ales geometrie in spatiu pentru ca explicatiile profesorului sunt foarte importante.

Temele la geometrie sunt importante

Este important ca elevul sa rezolve temele pe care le primeste din manual sau dintr-o culegere teste matematica clasa 8. Chiar daca aceste teme sunt de cele mai multe ori enervante pentru ca ocupa timpul liber, fara lucru asiduu matematica nu va fi niciodata invatata corespunzator. Cu siguranta iti va lua timp sa rezolvi problemele si sa intelegi totul, insa nu iti recomandam sa copiezi temele de la colegi, pentru ca efortul depus va fi de mare ajutor atunci cand dai examene. Geometria este tipul de materie cu care fiecare elev trebuie sa tina pasul, iar geometria in spatiu trebuie invatata cap coada pentru ca daca sunt sarite parti, elevul poate avea probleme in a trece la un capitol urmator sau in a rezolva probleme complexe.

Invatarea cu ajutorul modelelor 3D

Multe culegeri vin si cu chituri de modelare 3D pentru a intelege anumite notiuni din geometria in spatiu asa cum sunt cele care se refera la teoria celor trei perpendiculare de exemplu, in care elevul trebuie sa inteleaga care sunt liniile importante in plan si care este perpendiculara care vine din exterior. In momentul in care figurile sunt desenate toate pe caiet, este foarte greu pentru anumiti elevi, mai ales pentru cei care nu au o vedere buna in spatiu sa inteleaga, insa cu ajutorul modelului 3D totul devine mai simplu si elevul intelege mai usor ceea ce invata.