Sfaturi pentru decorarea casei care sa te ajute sa dai personalitate tuturor spatiilor
Profesionistii stiu cum sa puna in valoare punctele forte ale casei tale, sa-i ascunda defectele si sa o faca atragatoare pentru aproape toata lumea. Am discutat cu mai multi profesionisti din toata tara pentru a obtine sfaturile lor pentru a improspata camerele din casa fara a va depasi bugetul.
Stabiliti un ton pentru usa din fata
Daca vrei ca locuinta ta sa faca o prima impresie grozava, picteaza usa de la intrare intr-o nuanta distractiva, lucioasa. Rosul este o culoare norocoasa in multe culturi, spune Lara Allen-Brett, un designer de interior din New Jersey. O usa rosie insemna „bun venit” pentru calatorii obositi. Daca asortezi usa si cu niste tablouri canvas de la tablofy.ro, cu siguranta vei reusi sa obtii o intrare de vis.
Alte doua nuante bune sunt: portocaliu si galben, potrivit designerului Christopher Breining din San Francisco. Ambele culori sunt asociate cu bucuria si caldura.
Alege culorile peretelui deschise si neutre
Ramai la culori precum bej sau gri, in special la primul etaj, unde lumina este importanta. E bine sa minimizezi tranzitiile socante. Peretii neutri ofera cea mai mare flexibilitate de decorare, permitandu-ti sa schimbi cu usurinta accesoriile.
Si daca ai doua camere mici una langa alta, vopseste-le in aceeasi culoare neutra care le ajuta sa para mai mari. Uita-te la o banda de vopsea si deplaseaza-te in sus sau in jos cu o nuanta sau doua pentru o variatie subtila de la o camera la alta, sugereaza Allen-Brett.
Alege corect mobila
Gandeste-te la un hol frumos de hotel: mobilierul este aranjat in grupuri care invita la conversatie. Cand asezi mobilierul in camera de zi, urmareste un sentiment similar de echilibru si intimitate.
O zona de conversatie care are o forma de U, cu o canapea si doua scaune fata in fata la fiecare capat al masutei, sau o forma de H, cu o canapea vizavi de doua scaune si o masuta de cafea in mijloc, suna cel mai bine. O greseala comuna de evitat: impingerea tuturor pieselor de mobilier pe pereti. Oamenii fac asta pentru ca cred ca va face camera lor sa arate mai mare, dar, in realitate, asezarea mobilierului departe de pereti face ca incaperea sa se simta mai mare.
Lasa soarele sa straluceasca in bucataria ta
Daca in camera ta este mult soare, opteaza pentru culori deschise care sa nu se estompeze. Cele mai recomandate tesaturi usoare pentru perdele sunt bumbacul, inul si amestecurile de matase, deoarece tind sa se vada bine.
Agata cel putin o oglinda in fiecare camera
Oglinzile pot face un spatiu sa para mai stralucitor, deoarece reflecta lumina in jurul camerei. Dar plasarea uneia in locul gresit poate fi aproape la fel de neplacuta ca lipsa completa a unei oglinzi.
Pune oglinzi pe pereti perpendicular pe ferestre, nu vizavi de ele. Agatarea unei oglinzi chiar vizavi de o fereastra poate de fapt sa respinga lumina inapoi prin fereastra. Folositi oglinzi de dimensiuni variate in functie de marimea spatiului in care acestea urmeaza sa fie amplasate astfel incat sa nu creati un design ciudat.