Sfaturi pentru a scăpa ușor de mustață!

 

Toate brunetele sunt nemulțumite de faptul că, spre deosebire de suratele blonde, natura a fost ceva mai generoasă cu ele la capitolul pilozitate facială. Altfel spus, dacă la majoritatea blondelor aceasta este aproape neobservată, în cazul brunetelor mustața este ca un fel de semn distinctiv. Prin urmare: jos mustața! Dar, pentru că avem de a face cu păr facial, iar zona este una destul de delicată, trebuie să știi și cum să epilezi părul nedorit de aici, fără să rămâi cu urme inestetice, afecțiuni cutanate sau alte iritații ale pielii. Înainte de a-ți prezenta recomandările specialiștilor în acest sens, hai să vedem cele mai cunoscute erori privind epilarea mustății.

Folosești aparatul de ras

Nu este nevoie să îți mai amintim că părul facial, în cazul femeilor, nu trebuie îndepărtat folosind aparatul de ras. Nu doar că nu are un efect îndelungat, dar te iriți foarte rău. În urmă, părul crește repede și aspru, și nu este deloc o plăcere să vezi așa ceva.

Te epilezi acasă, cu ceară

Atunci când mergi la salonul cosmetic pentru îndepărtarea mustății, totul pare simplu: cosmeticiana aplică ceara de epilat, acoperă cu o hârtie și apoi smulge tare și gata, problema este rezolvată rapid. Probabil te gândești că poți să rezolvi și acasă, la fel de eficient. Din păcate, este ceva mai delicat, și nu de puține ori te confrunți cu iritații sau vânătăi atunci când încerci această procedură acasă. Mai bine folosește cremă depilatoare, epilatorul, sau chiar și mai bine, ceara unica folosinta, sau acele benzi speciale pentru înlăturarea părului facial.

Recomandări pentru epilarea mustății

Specialiștii au și o serie de recomandări pentru tine atunci când vrei să scapi de părul nedorit de pe față. Ți le prezentăm și ție, pentru a le aplica.

Curăță bine zona

Înainte de a epila mustața, indiferent de metoda pe care ai ales-o, trebuie să te asiguri că zona este perfect curată și igienizată. Așadar, demachiază-te bine, îndepărtează urmele de murdărie și sebum, și apoi treci la treabă.

Strat gros și uniform de cremă

Dacă ai ales crema depilatoare, aceasta trebuie aplicată într-un strat suficient de gros și uniform, pentru că în caz contrar nu vei reuși îndepărtarea dintr-o singură aplicare, ceea ce va duce invariabil la iritații sau afecțiuni cutanate.

Respectă întocmai instrucțiunile producătorilor

Nu contează că folosești ceară, cremă, aparat de epilat pentru a îndepărta părul nedorit de pe față, întotdeauna trebuie să respecțiuni instrucțiunile pe care producătorii le-au trecut pe ambalaj. Nu rezolvi nimic dacă exagerezi, din contră, ai parte de iritații, afecțiuni cutanate, foliculită sau alte infecții ale pielii.

Nu folosi produse destinate altor porțiuni ale corpului

Chiar dacă epilatul nu pare chiar atât de complicat și crezi că te poți descurca ușor, lucrurile nu sunt foarte simple. O greșeală frecventă este să folosești produse destinate îndepărtării părului nedorit de pe corp care nu sunt concepute special pentru zona feței. Nu face și tu această eroare, pentru că pielea de pe față este mult mai fină și delicată, iar folosirea produselor necorespunzătoare poate avea efecte dintre cele mai neplăcute, iar iritațiile și afecțiunile cutanate se află printre acestea.

Găsește metoda care ți se potrivește cel mai bine

Pentru că avem la dispoziție numeroase metode de epilat, nu trebuie să te ”agăți” de una, ci mai bine încearcă și vezi care este cea cu care te împaci cel mai bine. Dacă nu suporți durerea, crema depilatoare sau benzile de ceară sunt o soluție mai blândă decât ceara tradițională. În niciun caz nu folosi aparatul de ras, și vezi dacă nu cumva epilarea definitivă ar putea fi o soluție bună pentru tine. Oricum ar fi, nu uita să folosești o loțiune calmantă și hidratantă, pentru a păstra pielea frumoasă, fină și catifelată.