Sfaturi pentru a găsi parfumul potrivit pentru tine

Este dificil de ales parfumul potrivit și mai mult, atunci când vine vorba despre parfumuri, în nici un caz nu te poți lua după recomandările altora, căci unii preferă un parfum opulent, așa cum sunt Zafaran parfumuri originale, alții preferă un parfum ușor și proaspăt. Faptul că fiecare parfum se desfășoară individual pe pielea purtătorului face cu atât mai dificilă găsirea parfumului potrivit.

În cele ce urmează, vei regăsi cele mai utile sfaturi pentru găsirea parfumului potrivit, dar și aspectele pe care trebuie să le iei în calcul atunci când cumperi un parfum nou.

Fiecare parfum este format dintr-o compoziție de parfum. Poate că ai auzit deja de nota de vârf, nota de mijloc și nota de bază, dar nu îți poți imagina încă ce este cu ele. Aceasta se referă la dezvoltarea unui parfum de la aplicarea sa până la dezvoltarea sa completă pe piele până la decăderea sa, adică notele de vârf, de mijloc și de bază.

Nota de vârf, care se desfășoară pe piele, în primele câteva minute după aplicarea parfumului, este de obicei mai intensă decât celelalte note în fiecare parfum și se caracterizează prin arome volatile. Nota de vârf dispare după doar câteva minute și este mai mult un ajutor în comercializarea unui parfum. De aceea se vorbește despre prima fază a unui parfum. Într-un parfum, nota de mijloc poate fi mirosită în principal în orele după ce nota de vârf s-a evaporat și formează caracterul parfumului propriu-zis. Ultimul preludiu este nota de bază, care conține mai ales arome și esențe grele și de lungă durată.

Un parfum pentru fiecare

Nu este ușor pentru multe femei să aleagă un singur parfum. Majoritatea au un parfum suplimentar pentru vară și unul pentru iarnă. Multe fac, de asemenea, o diferență între parfumul lor zilnic și un parfum pentru ocazii speciale. Familiile de parfumuri sunt adesea decisive: parfumurile ușoare, citrice sau florale sunt foarte potrivite pentru utilizarea de zi cu zi, în timp ce parfumurile orientale sau parfumurile gurmand sunt ceva pentru ocazii speciale. Potrivit specialiștilor, cele mai importante familii de parfumuri sunt: citrice, florale, florale, orientale, chypre, fougère, lemnoase și gurmand. Mai exact:

  • Parfumurile citrice sunt dominate de note de citrice proaspete, adesea combinate cu fațete florale, erbacee și lemnoase.
  • Parfumurile florale se caracterizează prin florile și esențele lor florale (de exemplu trandafir, iasomie, tuberoză, floare de portocal, iris, violetă, mimoză sau crin de vale).
  • Un parfum oriental este de obicei picant, senzual și misterios
  • Familia de parfumuri chypre se joacă cu contrastul dintre lemnele aromate, mușchi și note de citrice proaspete.
  • Un parfum gurmand este adesea dulce și are o notă comestibilă. Vanilia, caramelul, ciocolata, laptele fierbinte sau vata de zahăr sunt esențe tipice pentru un parfum gurmand.
  • Celelalte două familii de parfumuri, fougère și holzig, sunt utilizate în principal pentru parfumurile pentru bărbați.

Care parfum ți se potrivește?

În primul rând, ar trebui să decizi ce tip de parfum îți place cel mai mult. Preferi parfumurile ușoare sau un parfum intens? Preferi un parfum care constă în mod tradițional din note de citrice, plante și lemn și cu un conținut mare de parfum? Sau o apă de toaletă care, pe de altă parte, are un conținut de parfum de cinci până la zece procente?