Rolul pompei submersibile si in ce situatii ai putea avea nevoie de una

Gospodarii desavarsiti stiu cat de mult conteaza sa se bazeze pe echipamente de calitate atunci cand vor sa isi usureze muncile de zi cu zi. A locui la curte este o adevarata provocare formata atat din responsabilitati, cat si din satisfactii. Pentru a putea sa ai parte de cat mai multe satisfactii, trebuie sa te concentrezi pe identificarea solutiilor prin care sa iti usurezi eforturile depuse pentru intretinerea gospodariei sau pentru a obtine acces la resursele necesare unui trai linistit.

Dintre aceste resurse, cea mai importanta este apa. Iar obtinerea apei, in anumite zone, este posibila doar cu mari eforturi sau cu ajutorul unor scule specializate. Mai exact, cu ajutorul unor pompe submersibile. Acestea sunt aparate electrice, care se scufunda in sursa de apa din subteran si care imping lichidul catre suprafata si, implicit, catre consumatori. Iata cum functioneaza pompa si cand ai putea avea nevoie de ea!

Pompe submersibile: cum functioneaza si cand sunt necesare

Principiul in baza caruia functioneaza o astfel de unealta este unul simplu. Ea se scufunda complet in sursa de apa, printr-un put. Aflata acolo, pompa absoarbe apa si, cu ajutoru unui rotor, o impinge catre suprafata. Principalele calitati ale unei pompe submersibile sunt eficienta si caracterul sau economic. Pompa garanteaza acces la o cantitate foarte mare de apa, cu o presiune excelenta.

Acest lucru este valabil in cazul pompelor de apa curata. Exista si pompe de apa murdara, care au un alt rol. Acestea se folosesc pentru eliminarea apelor uzate din fosele septice sau a acelor ape rezultate in urma inundatiilor, in pivnite si beciuri. Aceste pompe au particularitati diferite de cele destinate extragerii de apa curata din panza freatica si trebuie sa fie utilizate in conformitate cu scopul pentru care au fost concepute.

De altfel, pentru a putea sa beneficiezi la maximum de pompe de apa curata, pentru a obtine apa potabila sau pentru uz menajer, dar si de pompe de apa murdara, trebuie sa stii foarte bine cum sa alegi modelul potrivit, din punct de vedere al rolului si eficientei. Iata de ce trebuie sa tii cont, in principal, la alegerea unei pompe submersibile!

Adancimea sursei – daca vrei sa obtii apa dintr-o sursa subterana, trebuie sa alegi pompa capabil sa impinga apa de la adancimea la care se afla sursa. Exista pompe care pot sa impinga apa aflata chiar si la peste 40 de metri adancime!

Debitul de care ai nevoie – exista situatii in care ai nevoie de un debit foarte mare de apa, asa cum este cazul proceselor de irigare a terenurilor agricole sau de construire a locuintei. Daca este necesara apa doar pentru consum menajer, debitul nu trebuie sa fie unul atat de ridicat.

Daca ai nevoie de un astfel de echipament, pe TopStrong.ro gasesti o gama variata de modele de pompe submersibile. Acestea sunt disponibile la preturi avantajoase si vin cu garantia calitatii, fiind fabricate de branduri de renume. Poti comanda online modelul de pompa pe care vrei sa il folosesti, iar acesta va ajunge imediat in posesia ta. Alege sa investesti in solutii de calitate si sa iti usurezi viata si activitatile de zi cu zi!