Renovarea subsolurilor cu tavane joase

O remodelare perfectă a subsolului cu tavane joase vă poate transforma în întregime spațiul de la subsol într-o capodopera, potrivită pentru orice scop casnic. Spre deosebire de vremurile clasice când subsolurile erau folosite în mod obișnuit ca magazie sau garaj, modelele și stilurile moderne de remodelare a casei fac posibilă utilizarea lor în orice scop. Dar acest lucru nu vine fără provocari. Una dintre cele mai frecvente provocări cu care se confruntă proprietarii de case atunci când își termină subsolul este înălțimea mica a tavanelor. Dacă locuiți într-o casă construită în anii 1990 și nu numai, este posibil să aveți de-a face cu această problemă, deoarece atunci, majoritatea caselor nu au fost construite pentru a utiliza subsolul ca spațiu de locuit. Proiectarea unui subsol cu ​​tavane joase este o provocare, deoarece camera pare adesea mică și incomodă. A avea un subsol cu ​​tavanul jos nu înseamnă că nu îl poți renova sau reface.

Consultați sfaturile și trucurile noastre de top pentru remodelarea unui subsol cu ​​tavan jos:

  • Alegerea unui decor perfect pentru perete este esențială. Când vine vorba de decorarea unui subsol cu ​​tavan jos, a „păcăli” ochii este calea de urmat. Folosind câteva trucuri și puțină creativitate, se poate transforma semnificativ aspectul spațiului tău. Vă recomandăm să utilizați aceste trucuri simple.
  • Agățați pozele mai sus pe pereți pentru a face spațiul să pară mai extins și mai confortabil.
  • Optează pentru mobilier mai compact în loc de piese voluminoase – utilizarea unei canapele cu un design îmbunătățit, cu o lățime mai extinsă și un spate orizontal mai jos, poate menține camera să se simtă mare și poate îndepărta atenția de la tavan.
  • Folosiți arta verticală. Indiferent dacă doriți să agățați tablouri pe perete sau să pictați pereții, asigurați-vă că desenați linii verticale în cameră. Acest lucru va ajuta ca tavanul să pară relativ mai înalt și mai mare. Lucrările de artă și oglinzile mai înguste și mai înalte, creează un spațiu care pare mai înalt decât de obicei.
  • Utilizați decor orizontal. Folosirea decorațiunilor orizontale poate ajuta la decongestionarea tavanului jos și atrage atenția de la inaltimea camerei. Puteți înlocui luminile de deasupra cu aplice (instalați-le peste cameră, în centrul peretelui).
  • Puteți utiliza, de asemenea, iluminare antică, lucrări de artă de peisaj ample și tapet cu linii orizontale pentru a face tavanul să pară mai puțin aglomerat.

Corpuri de iluminat la subsol

Mulți oameni folosesc lumină naturală și iluminat încastrat in pereti, pentru subsoluri. Corpurile de iluminat suspendate de tavan pot fi enervante, deoarece obstrucționează drumul în timpul navigării în cameră, dar vor crea și un aspect de tavan jos. Pentru un aspect mai aerisit, schimbați iluminatul suspendat cu lumini de perete sau spoturi. Rețineți că montarea corpurilor de iluminat la subsol necesită expertiza unui profesionist calificat. Un profesionist vă va ajuta să planificați, să proiectați și să instalați spoturile dvs. de subsol, pentru un aspect mai luminos și îmbunătățit.