
Recomandări pentru deschiderea unei afaceri de catering
Visul tău cel mai mare este ca în viitor să deții propriul tău restaurant. Până atunci însă mai sunt mulți pași de parcurs, multe investiții de făcut, așa că pentru început ai putea să îți dezvolți o afacere de catering. Dacă nu știi însă ce trebuie să faci, avem pentru tine câteva idei care să te facă să înțelegi dacă acest business este unul care se va dovedi bun pentru tine.
Începutul este întotdeauna destul de modest
Dacă îți închipui că imediat ce te-ai lansat în această afacere vei avea de prima dată o mulțime de clienți, realitatea va fi poate prea dură pentru tine. Chiar dacă până acum toți cunoscuții, rudele și prietenii care ți-au degustat preparatele s-au arătat încântați de ele, cel puțin la început nu vei avea o mulțime de clienți. Mulțumește-te cu proiecte mici, care te vor ajuta însă să crești în ochii utilizatorilor, și ai grijă ca totul să fie ireproșabil. Abia după ce capeți experiența necesară poți să te îndrepți către proiecte mai ambițioase.
Nu ”uita” de lege
Pentru că avem de a face cu o afacere în toată regula, trebuie să cunoști foarte bine legislația în domeniul tău. Ia toate măsurile pentru ca afacerea ta să fie legală, și ai și asigurarea corespunzătoare, pentru că în acest felt e vei proteja și pe tine, dar și pe clienți.
Consumabile de calitate
Nu doar faptul că preparatele tale sunt delicioase te vor ajuta să crești în ochii clienților, ci și folosirea de consumabile catering de calitate. Cum ar fi ca o persoană să comande prânzul și să primească ceva delicios, cu niște tacamuri unica folosinta de slabă calitate, cu caserole unica folosinta din care sosul se scurge pe birou și pe haine, și lists poate continua. Vei fi taxat ca neserios și își vor îndrepta alegerea către concurența care stă mult mai bine la acest capitol.
O echipă unită
Pentru ca totul să meargă bine, este nevoie de o echipă întreagă, unită, și care să știe să gestioneze bine și situațiile neprevăzute care pot apărea. Nu este timpul pentru orgolii care pot duce afacerea de râpă.
Echipamente profesionale
Am vorbit despre consumabile, care trebuie să fie de bună calitate. Investiția trebuie să urmeze aceiași linie și în ceea ce privește echipamentele folosite, dar nu uita să iei în calcul și spațiul pentru păstrarea în condiții optime a alimentelor și băuturilor.
Nu ”lua” mai mult decât poți duce
Evident, îți dorești proiecte mari, mult mai profitabile, dar întotdeauna trebuie să fii realist. Vezi dacă poți duce la bun sfârșit un proiect de mare anvergură cu echipa pe care o ai la dispoziție, spațiul necesar și tot ce mai trebuie pentru ca totul să meargă brici. Dacă este ceva care nu merge prea bine, mai așteaptă și lucrează la perfecționare, pentru că avem de a face cu un domeniu în care nu rezistă decât cei mai buni.
Studiază concurența
Nu este deloc să ai o afacere de catering, pentru că este o concurență foarte puternică. De aceea, studiază permanent concurența, vezi ce preparate au, care este calitatea acestora, prețurile pe care le practică, și multe alte amănunte. Apoi, încearcă să vezi care sunt punctele tale slabe și repară-le. Profită în schimb de punctele slabe ale concurenței în avantajul tău. Simplu? Deloc! Dar nu este imposibil! Și, poate, într-un viitor nu prea îndepărtat vei avea propriul tău restaurant!