Plase de umbrire si multe alte produse de gradinarit !

O plasa de umbrire este practic o plasa care regleaza intrarea luminii solare, a umiditatii sau a aerului prin golurile materialului tesut. O structura cu plasa de umbrire este alcatuita din cadru si material. Aceste materiale sunt concepute pentru a proteja produsele agricole de caldura, ploaie si vantul rapid. Aceste plase de umbrire dureaza mai putin de 6 ani. Plasele de umbrire Neha ofera cele mai bune produse care sunt de durata si rezistente la apa. Sa vedem care sunt beneficiile plaselor de umbrire:

Protectie impotriva daunatorilor si bolilor. Daunatorii distrug plantele, facandu-le inadecvate pentru uz uman. Multe boli, cum ar fi morna, cancerul citricelor, petele frunzelor si explozia de orez sunt prevenite prin instalarea acestor plase.

 • In interiorul plaselor de umbrire pot fi cultivate multe plante medicinale, plante cu flori, legume, condimente si chiar fructe.
 • Cu ajutorul acestor plase se pot controla lumina, umiditatea, temperatura si nivelurile de CO2.
 • Previne uscarea excesiva a produselor agricole.
 • Plasele de umbrire asigura racirea prin transpiratie. De asemenea, controleaza umiditatea si face ca ambianta sa fie potrivita in interiorul plaselor pentru cresterea si dezvoltarea plantelor. Este unul dintre cele mai importante beneficii ale plaselor de umbra.
 • Instalarea lor este foarte usoara si nu este necesara manevrarea pe santier. Este foarte rentabil si durabil.
 • Deoarece plasele de umbrire sunt alcatuite din polietilena de inalta densitate, protejeaza culturile de radiatiile UV excesive.
 • Laveta HDPE poate preveni efectul spray-urilor, detergentului si chimicalelor.
 • Ajuta la protectia plantelor, animalelor de companie si in multe alte situatii.
 • Protectie fizica impotriva liliecilor, furtunii, grindinii, insectelor si chiar corbilor.

Exista multe culori disponibile pentru plasele de umbra. Sa discutam despre semnificatia fiecarei culori:

 • Negru – Reflecta radiatiile UV nocive ale luminii solare.
 • Verde – Cea mai comuna culoare de plasa care este utilizata. Nu reflecta si nici nu absoarbe prea multe radiatii. Aceasta culoare poate radia mai mult de 50% din lumina si caldura.
 • Alb – Acest tip de plase de umbra sporeste energia pozitiva pentru mediul inconjurator. Reflecta cea mai mare parte a radiatiilor si caldurii, facand atmosfera putin mai rece in interiorul plaselor.
 • Sunt disponibile chiar si alte culori precum rosu, aluminiu, violet si maro.

Cea mai buna locatie a plaselor de umbra este in general sub copaci inalti si cladiri mari.

Plasa va permite sa influentati directia radiatiei, controland astfel intrarea luminii solare. Plantele superioare reactioneaza la cantitatea, directia, calitatea si periodicitatea luminii. Exista numerosi fotoreceptori in plante, inclusiv clorofile, ftiocromi, criptocromi, fototropine si cei care reactioneaza la lumina verde. Fiintele umane de la bun inceput au avut intotdeauna un impuls puternic catre gestionarea cresterii si tratarea plantelor. Acest management devine mult adecvat si realizabil cu ajutorul acestor plase de umbra. Plasa de umbra manipuleaza intensitatea luminii, dar nu schimba spectrul luminii. Alegand gama de plase umbrire de la Columnashop.ro, agricultorii au parte de materiale de calitate la preturi foarte avantajoase!

Pot exista cazuri in care franghiile plaselor de umbra nu sunt suficient de puternice pentru a rezista factorilor externi cum ar fi furtuna, grindina, ploaie etc… ceea ce poate duce la prabusirea intregii instalatii. Acest lucru va cauza deteriorarea culturilor si a plantelor. Deci, franghiile ar trebui sa fie de inalta calitate si durabile. Plasele de umbra Neha va ofera plase de umbra de cea mai buna calitate, care sunt de inalta calitate si au culori rafinate. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati facand clic pe optiunea de contact din partea de sus a site-ului.

Ce material ar trebui sa folosim?

Puteti folosi material de plasa de samb in functie de cultura voastra. Aceste materiale pentru umbrire ajuta la protejarea animalelor, animalelor de companie, plantelor si oamenilor de lumina directa a soarelui si functioneaza, de asemenea, bine ca o bariera de confidentialitate sau parbriz. Experienta a aratat ca cultivatorii folosesc in mare parte 50% pana la 60% densitate, cu densitatile mari de 70% pana la 80% utilizate in statele sudice si pentru plantele sensibile la lumina din statele nordice.

Multi oameni considera ca utilizarea unei umbre cu densitate mare pe acoperisuri si a unei umbre cu densitate mai mica pe pereti este o metoda buna pentru a crea conditii ideale de umbra.

Densitatea umbrei este determinata de procentul de lumina blocata de umbra. De exemplu, definitia umbrei 80% este ca doar 20% din lumina trece prin ea. Un procent de umbra de 30 pana la 50% este ideal pentru legume, in timp ce 80 pana la 90% este ideal pentru protejarea oamenilor.

Beneficiile folosirii plaselor de umbra in plante:

-Reduceti temperatura in timpul zilei si pastrati o parte din ea noaptea.

-Asigurati proportii de umbra adecvate si suficiente pentru a proteja plantele de lumina soarelui.

-Reduceti intensitatea luminii, astfel incat aceasta sa atinga niveluri la care fotosinteza plantelor este cea mai buna.

-Preveniti aburirea si picurarea, in special in interiorul serelor.

-Economisirea cantitatii de apa utilizata in agricultura, deoarece reduce ratele de evaporare si, prin urmare, cantitatea de apa pierduta in plante.

-Facilitand recoltarea diverselor fructe si fructe, de exemplu, impiedica caderea pe pamant a nucilor, migdalelor si maslinelor, ceea ce inseamna obtinerea de fructe si uleiuri de calitate superioara.

-Sunt disponibile, de asemenea, mai multe dimensiuni de role de plasa de umbra, ceea ce faciliteaza si accelereaza procesul de instalare.

-Din ele se fac pungi speciale pentru a proteja strugurii, bananele si curmalele de insecte si pentru a preveni caderea acestor fructe.

Atunci cand ai materialele necesare este o placere sa gradinariti!