Petrecaretii se intreaba daca va exista un bar complet sau un meniu limitat la anumite bauturi evenimente?

Atunci cand te oferi sa organizezi o petrecere trebuie sa pui la dispozitia invitatilor tot ce au nevoie, de la mancare, bautura si alte forme de confort. Este foarte important sa fi o gazda buna, iar cei care aleg 24drinks.ro  se bucura mereu de o atmosfera impecabila alaturi de invitati. Petrecaretii se intreaba daca va exista un bar complet sau un meniu limitat la anumite bauturi evenimente?  Astfel de ganduri nu ar trebui sa creeze probleme pentru nimeni, mai ales pentru cei care au ales sa cumpere de la 24drinks.ro, magazinul online care ofera o gama vasta de bauturi fine alese pentru a satisface nevoile oricarui consumator.

Ce bauturi pot cumpara clientii de la 24drinks.ro ?

Gama lor de bauturi alese este incredibila si ca atare cumparatorii pot alege dintre:

Armagnac;

Brandy;

Cognac;

Gin;

Liqueur;

Rom;

Tequila;

Vin;

Vodka;

Whisky.

Desi in Romania bautura spirtoasa preferata de muti barbati este whisky, in ultimiii ani s-a arata un interes sporit pentru Tequila!

Tequila este o bautura spirtoasa  distilata din planta agave care poate fi produs doar in anumite regiuni din Mexic. Exista mai multe stiluri de tequila si reglementari specifice pe care distilatorii trebuie sa le respecte. Tequila este savurata la nivel global si este cel mai des consumata in Mexic si S.U.A. Desi este un ingredient esential in margaritas si pentru shot-uri de tequila, exista multe alte retete de cocktail pe baza de tequila de explorat.

Tequila se face prin distilarea sucurilor fermentate ale plantei de agave albastre Weber (Agave tequilana). Un membru al familiei crinilor, arata ca o planta gigantica de aloe vera, cu limefuri tepusi. Dupa 7 pana la 10 ani de crestere, planta de agave este gata pentru a fi recoltata.

Sub pamant, planta produce un bulb mare numit piña, care seamana cu un ananas alb urias. Dupa indepartarea frunzelor, piñasele sunt taiate si coapte incet in cuptoare cu abur sau caramida pentru a transforma amidonul in zahar. Agavele coapte sunt apoi zdrobite pentru a extrage sucul dulce, care este fermentat cu drojdie pentru a transforma zaharul in alcool.

Sucul de agave fermentat este distilat fie in oala, fie in alambicuri de coloana si adesea distilat de doua ori pentru a produce un concentrat bogat in alcool numit tequila ordinario. In functie de stilul de tequila, poate sa se odihneasca pentru scurt timp in rezervoare sau sa imbatraneasca in butoaie, iar o parte din tequila este filtrata sau amestecata. Inainte de imbuteliere, distilatul este taiat cu apa pentru a obtine rezistenta la imbuteliere. Tequila are de obicei 35 pana la 40 la suta alcool in volum, dar nu poate fi mai tare de 55 la suta ABV .

Cum putem savura Tequila la potentialul sau maxim?

Clasicul pentru petreceri

Desigur, nu este nimic rau in a bea o tequila cu lamaie si sare. In general, nu exista o modalitate corecta sau gresita de a bea. In aceasta combinatie clasica de petrecere, se stropeste putin suc de lamaie pe dosul mainii, iar locul umed este apoi stropit cu sare. Aceasta combinatie este linsa si tequila este bauta imediat dupa aceea. Felia de lamaie este muscata imediat pentru a scapa de gust. Aceasta metoda este raspandita, mai ales in Europa, si este buna in principal pentru Tequila Silver.

Exista un ritual similar pentru Tequila Gold. Aici, insa, o felie de portocala este presarata cu scortisoara pentru a se potrivi cu aroma si a fi servita cu tequila. Principiul bauturii este similar.

Dar daca doriti cu adevarat sa gustati si sa va bucurati de tequila, ar trebui sa ramaneti la modurile mai traditionale de a o savura. Dar cum s-ar bucura un mexican de tequila?

Foarte asemanator cu ritualurile europene de baut, in Mexic o tequila este adesea bauta impreuna cu sare si lime. Dar exista o diferenta foarte importanta. Pentru ca aici nu este vorba de a masca gustul cu lime si de a bea rapid tequila. In aceasta versiune, accentul este pus pe placere.

Sarea se presara pe lime si apoi se musca. Muscatura sarata, fructata, se mesteca putin pana isi lasa aromele din plin. Abia atunci se ia incet o inghititura de tequila. Aroma fructata si condimentata rezultata este bautura racoritoare perfecta in zilele toride.

Daca vrei sa experimentezi gustul pur al unei tequile, ar trebui sa o incerci macar o data. Acest lucru se face cel mai bine la temperatura camerei, deoarece acest lucru permite intregii arome sa se dezvolte. Mai ales cu o tequila de inalta calitate, merita pentru gust. In mod traditional, tequila se bea din pahare caballito.

Bandera inseamna steag si este un alt mod traditional mexican de a savura tequila. In aceasta versiune, Tequila Blanco, sucul de lime si Sangrita sunt turnate in trei pahare diferite. Deci exista pahare in trei culori diferite: rosu, alb, verde – culorile nationale ale Mexicului. Cand bei, bei cate o inghititura din fiecare pahar pe rand. Deci aceasta metoda nu este doar ceva placut pentru papilele gustative, ci si pentru ochi.

Cantario se bea in principal in Jalisco, locul pentru tequila in general. Aceasta limeianta de baut se caracterizeaza printr-un amestec de fructe racoritor si de lime. Aici, tequila este servita impreuna cu portocale, grepfrut, lime, sare si chilli. Desigur, gheata este, de asemenea, o necesitate pentru modalitatea perfecta de a se racori atunci cand soarele straluceste.

Pajarete este un mod complet diferit de a bea tequila. Acest tip de bautura este deosebit de popular la inceputul lucrarilor pe camp. In pahar se adauga zaharul din trestie, pudra de cacao si pudra de cafea. Dar ceea ce o face o bautura cu gust bun este laptele cald, proaspat muls, amestecat cu sirop sau caramel. Intarirea perfecta care te face sa te simti confortabil dimineata.