Păr sănătos și frumos în doar câțiva pași!

Un păr frumos și sănătos este una dintre marile dorințe ale femeilor dintotdeauna. Care dintre demnele reprezentante ale sexului frumos nu au invidiat-o măcar un pic pe Rapunzel și a ei podoabă capilară devenită legendară. Dar, din păcate, nu toate doamnele sau domnișoarele nu știu ce să facă pentru a avea un păr frumos și strălucitor. De aceea, în rândurile următoare vom încerca să rezolvăm această problemă.

Greșeli elementare

Dacă atunci când vine vorba despre produse îngrijire corp ești mult mai bine stăpână pe situație, la păr parcă dintr-o dată nu știi ce să mai faci. De aceea de multe ori faci greșeli elementare, care duc la un păr lipsit de strălucire și fragil.

”Uiți” de îngrijirea scalpului

Așa cum ai grijă de corp, să fie tonifiat și suplu, prin niște ședințe de masaj la care folosești cele mai bune produse pentru masaj, și părul are nevoie de o îngrijire specială. Dar uiți cât de important este scalpul pentru sănătatea acestuia. Un scalp curat este unul care te va face să ai un păr de invidiat.

Te piepteni cu părul ud

Degeaba folosești cele mai bune produse pentru îngrijirea părului dacă imediat ce ai ieșit de sub duș ai început imediat să te perii sau piepteni. Acesta este unul dintre momentele în care părul este mult mai frgil, așa că se rupe mult mai ușor. Și iată încă una dintre greșelile elementare care fac ca dorința ta de a avea un păr frumos și sănătos să fie tot mai departe.

Prea multe produse de îngrijire!

Ai înțeles bine că trebuie să folosești produse speciale, care hrănesc firul de păr, făcându-l mult mai sănătos, strălucitor și rezistent. Dar ai grijă ca nu cumva să cazi în cealaltă extremă și să folosești prea multe produse de îngrijire a părului. De asemenea, nu abuza de spumă, fixativ, gel, placă, uscător, ondulator și toate acele mici trucuri pe care le folosești pentru ca părul tău să fie, măcar pentru câteva ore, perfect.

Ai grijă la stilul alimentar

Există o strânsă legătură între stilul alimentar și sănătatea firului de păr. De aceea, ai grijă la ceea ce consumi: redu prăjelile, produsele fast-food și de patiserie, renunță cât mai mult la carbohidrați, consumă în schimb multe fructe și legume proaspete, dar și pește. Nu uita nici de hidratare, care trebuie făcută doar cu apă, ceaiuri

Părul nu se spală zilnic

Pentru un păr frumos și strălucitor, acesta nu trebuie agresat prin spălarea zilnică. De două ori pe săptămână este mai mult decât suficient. De asemenea, folosește-te pentru a descurca părul un pieptăn din lemn, și nu uita de un masaj al scalpului în fiecare zi. Nu abuza de uscătorul de păr, și nici de elasticele de prins părul. În plus, susțin specialiștii, o madă profesională, aplicată măcar o dată pe lună, face adevărate minuni pentru podoaba ta capilară, pe care o dorești a fi una de invidiat. Nu este deloc greu să ai un păr frumos și strălucitor, trebuie doar puțină atenție!