Organizează o petrecere cu prietenii și cu mâncare bună

Atunci când organizezi o petrecere, poate fi greu să știi de unde să începi. Vrei ca totul să fie perfect și ca toată lumea să se distreze de minune, dar asta nu înseamnă că trebuie să petreci toată ziua în bucătărie gătind. Cu aceste sfaturi simple, vei putea să organizezi o petrecere extraordinară cu prietenii acasă și să ai parte și de cea mai bună mâncare!

În primul rând, decide ce fel de mâncare vrei să faci. Dacă este o întâlnire casual, mâncărurile de tip finger food sunt întotdeauna o alegere bună. Burgeri, hot-dog, aripioare de pui și alte alimente ușor de mâncat sunt grozave, deoarece pot fi mâncate cu mâinile. Dacă sunteți în căutarea a ceva mai formal sau de lux, asigurați-vă că fiecare fel de mâncare este servit pe farfurii sau platouri, astfel încât oaspeții să nu trebuiască să-și facă griji că își murdăresc hainele în timp ce mănâncă.

Urmează băuturile! Este important să ai la dispoziție suficientă bere pentru invitații tăi, dacă aleg să bea alcool – dar dacă unii dintre ei sunt minori sau preferă să nu bea alcool (sau dacă există opțiuni fără alcool), asigură-te că există și o mulțime de sucuri! De asemenea, luați în considerare dacă vreunuia dintre invitații dvs. ar putea să nu-i placă anumite tipuri de alcool (sau sucuri), astfel încât toată lumea să aibă ceva adecvat.

Petrece timp cu prietenii chiar dacă nu ești pregătit

  1. Adună-ți prietenii într-o singură cameră. Aranjați câteva mese și scaune la care să stea.
  2. Puneți fiecare persoană să aducă un fel de mâncare sau o băutură pe care să o împartă cu grupul. Întrebați-i pe toți ce ar dori să aducă în prealabil și apoi asigurați-vă că toate felurile de mâncare sunt lucruri care pot fi mâncate cu mâna și nu necesită ustensile sau farfurii.
  3. Asigurați-vă că aveți suficientă mâncare pentru toți cei care vor participa, plus o porție de mâncare sau două în plus în cazul în care mai apare cineva pe neașteptate!
  4. Amenajează un spațiu în care invitații tăi să se poată servi singuri atunci când au nevoie de mai multă mâncare sau băutură – acest lucru va ajuta la buna desfășurare a lucrurilor, lăsându-le în același timp multă libertate de a interacționa între ei așa cum vor!

Comandă în prealabil mâncare pentru toată lumea

În primul rând, veți dori să luați suficient pentru toată lumea. Dacă petrecerea dvs. este mare sau dacă prietenii dvs. sunt deosebit de înfometați, este posibil să doriți să comandați tarte quiche cu livrare. Dar cum știi cât să comanzi?

Tartele sărate pot fi feliate sau întregi, de asemenea puteți alege mai multe ca fiecare să guste din mai multe sortimente. Quiche-urile pot fi vegetariene, cu multe legume delicioase sau cu carne.

În al doilea rând, asigurați-vă că toată lumea știe în ce se bagă înainte de a începe să mănânce. Ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca cineva să fie la jumătatea primei îmbucături și să descopere că este alergic la ouă sau la produse lactate. Asigură-te că toată lumea știe dinainte ce ingrediente se află în quiche, astfel încât toată lumea să găsescă varianta perfectă pentru el la petrecerea ta.

În cele din urmă – și acest lucru se aplică indiferent dacă ați anunțat sau nu ce ingrediente sunt în quiche – asigurați-vă că toată lumea are destule felii la dispoziție! Nu vreți ca cineva să ia mai mult decât îi revine, în timp ce altcineva rămâne flămând pentru că nu a primit suficientă mâncare.

Puteți comanda quiche în arome clasice, cum ar fi spanac și ciuperci sau puteți încerca ceva nou cu somon afumat, piper roz și lămâie.

Dacă sunteți în căutarea a ceva unic pe care să îl serviți la următorea dvs. petrecere, luați în considerare posibilitatea de a comanda quiche, o modalitate sigură de a-i impresiona pe toți cei de la masă.