Obiectul magic fara de care nu se pleaca la drum

Cand oamenii pleca la drum, sunt atenti sa nu uite vreunul din obiectele acelea fara de care calatoria ar avea de suferit. De pilda, este mare necaz ca soferul sa uite acasa permisul de conducere, cartea de identitate si actele masinii.

La primul control, el ar fi amendat pe loc, poate obligat si sa se intoarca la domiciliu dupa acte. La fel de important este si telefonul mobil pentru ca el este dispozitivul cu care posesorul pastreaza legatura cu cei dragi, poate cere ajutorul cand se afla in pericol si face poze si filmulete care sa ii aminteasca de cele mai frumoase concedii petrecute in tara sau in afara ei.

Va fi mare suparare daca acasa pe masa sau pe pat este lasat portofelul cu toate cardurile in el si cu banii de concediu. Tocmai de aceea, cand familia pleaca, fiecare membru este responsabil ca aceste obiecte la care se adauga: nasturi, un ac cu ata, chibrituri, pansamente, pasta si periuta de dinti pentru fiecare si neaparat sticla apa tritan sa fie puse la locul lor in bagaje.

Oamenii care nu sunt prevazatori vor spune: „La ce bun o sticla de apa luata de acasa, cand in oras la tot pasul se gasesc magazine cu sticle de apa din plastic puse frumos in frigidere?”

Lucrurile nu stau sub nicio forma asa, fiindca apa este sfanta si in orice moment poate interveni o urgenta, iar drumul pana la primul magazin poate fi prea lung.

De pilda, micutul da ciocolata, cafea sau rosie pe hainute. Chiar daca exista altele de schimb, murdaria va fi indepartata cu putina apa. Cineva are o durere de cap teribila si ia o pastila, sa ii treaca durerea. Nu o poate inghiti fara apa.

Cineva se taie si ii curge sange de la un deget. El nu poate fi bandajat pana locul respectiv nu este spalat cu apa curata.

In plus, in apa aceea tinuta multe zile in sticla din plastic se afla multe substante care ii modifica negativ calitatile, in timp ce in sticla din tritan se pune mereu apa proaspata, iar ea este pastrata de parca ar proveni direct de la izvor.

Sunt parinti care evita sa dea bebelusilor lor sa bea apa sau lichide din sticle din plastic. Ei trebuie sa fie fericiti ca in acest moment pot comanda sticle din tritan pentru copiii lor, iar in ele pot pune lapte caldut pentru drum, ceaiuri sau sucuri naturale.

Tritanul nu dauneaza sanatatii, el poate fi folosit si de catre persoanele sensibile, in plus, proprietatile termoizolante il fac sa aiba particularitatile unui termos. In el se poate pastra cafeaua calda mult timp, dar si apa rece luata de la frigider. O regula de care oamenii ar trebui sa tina cont este aceea ca nu se pleaca la drum, fie si un drum care dureaza 10 minute fara o sticla de apa din tritan pentru ca apa este la fel de pretioasa ca aerul.

Sticla din tritan a carei calitate este garantata de fabricant si de catre distribuitor poate fi spalata cu detergent de vase dupa fiecare intrebuintare, este gradata si prevazuta cu un buton de siguranta care securizeaza apa din ea. Si daca este asezata invers, nu va curge o picatura de apa din ea.

Placut colorata, este prevazuta si cu strecuratoare, in cazul in care cineva doreste sa o umple cu ceai din plante sau cu ceai negru.

O sticla de apa in bagaje este indispensabila si ea trebuie sa fie facuta neaparat din cel mai bun material si sa arate placut, fiindca este asemenea unei carti de vizita. In tren sau in autobuz, zeci de ochi se indreapta catre cel care se ridica, ia rucsacul sau trolerul din cuseta de bagaje si scoate sticla de apa din care bea cu pofta.

Dupa cum oamenii sunt invatati sa stranga bani pentru un viitor incert si nevoia de apa trebuie sa fie asigurata pentru mai mult timp din surse proprii.

Nu implica mare efort sa isi comande cineva un astfel de produs de pe site-ul magazinului Uzspace, apoi sa spele bine sticla cu detergent acasa (asa se procedeaza cu toate lucrurile noi) si sa puna in ea apa curata si proaspata mereu.

Chiar si cand nu pleaca este bine sa aiba in casa o sticla din tritan plina cu apa.

De ce? Este posibil sa se trezeasca la miezul noptii cu o senzatie suparatoare de sete si la robinet sa nu curga apa, in casa sa nu fie apa, iar magazinele toate sa fie inchise la ora aceea tarzie. Apa rece si buna din sticla ii va permite sa astepte linistit dimineata si sa vada cum anume se va rezolva problema.

Parintii trebuie sa aiba grija sa puna in bagaje si pentru copiii lor sticle pline cu apa, pana cand micutii vor creste si vor fi capabili sa isi poarte singuri de grija.

Se poate forma de acum aceasta deprindere utila, responsabilizand copiii. Ei pot fi pusi sa aduca sticlele din tritan la umplut dupa ce au fost spalate, apoi sa le aseze in bagajele fiecaruia sau pot fi pusi sa goleasca sticlele din tritan de apa ramasa in ele si sa le dea unui adult care le spala in fata lor cu detergent de vase. Sticla de apa din tritan se afla in lista obiectelor fara de care nu se pleaca la drum. Este necesara insa o experienta dura ca oamenii sa isi dea seama de acest lucru: sa fie obligati sa mearga sau sa stea in masina pe o caldura puternica fara apa.