Motive care indica faptul ca ar trebui sa mergi la oftalmolog

Vederea este unul dintre cele cinci simturi fundamentale ale fiintei umane, dar nu ii acordam intotdeauna atentia pe care o merita. Iata cele mai importante motive pentru a merge la oftalmologie Iasi.

In mod normal, nu este obisnuit sa vizitam oftalmologul si una dintre indoielile care apar este sa stim care sunt semnele pe care trebuie sa le luam in considerare pentru a face o vizita la acest specialist si pentru a verifica modul in care functioneaza vederea noastra.

Desi vom vorbi despre motivele care pot indica faptul ca trebuie sa vizitam un oftalmolog, trebuie sa tinem cont de faptul ca efectuarea examenelor oftalmologice periodice ajuta la detectarea problemelor oculare in timp. Cunoasterea lor minimizeaza impactul lor asupra calitatii vietii oamenilor si efectuarea tratamentului necesar, cum ar fi purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact, efectuarea de interventii chirurgicale oculare sau tratamentul cu medicamente.

3 semne care indica faptul ca ar trebui sa vizitam oftalmologul

  1. Observati pete in miscare, flash-uri de lumina, halouri in jurul luminilor

Corpurile plutitoare pe care le putem observa in viziunea noastra se numesc „miodesopzii”,desi sunt cunoscute si sub numele de „pete plutitoare”. In majoritatea cazurilor, degenerarile normale ale gelului care umple ochiul, umorul vitros sunt cauza. Alteori pot raspunde la inflamatie sau sangerare din cavitatea vitroasa care se acumuleaza in umorul vitros. Aceste particule arunca o umbra pe retina, ceea ce produce acest efect de pete in vederea noastra.

Desi sunt inofensive si destul de frecvente, nu strica sa vizitati oftalmologul pentru a exclude probleme majore, ar fi dezlipirea retinei.

Acesta poate fi, de asemenea, cazul in care un fel de halouri sunt observate in jurul luminilor. Acest lucru poate insemna ca este necesara o schimbare a ochelarilor sau a lentilelor de contact, dar poate fi, de asemenea, un simptom al unei migrene oculare. Aceste halouri se intampla atunci cand exista cresteri bruste ale presiunii intraoculare, deci este foarte important sa consultati un oftalmolog.

  1. Iritarea si uscaciunea ochilor

Iritarea ochilor, in sine, nu este un semn de avertizare, dar cand devine un disconfort comun, poate fi un simptom al sindromului ochiului uscat, o afectiune cronica care rezulta din lipsa lubrifierii si umiditatii pe suprafata ochiului.

Pentru cei care sufera de aceasta afectiune, este destul de enervant, deci este necesar sa vizitati oftalmologul pentru a recomanda un tratament medical care scade simptomele.

Sindromul ochiului uscat este cauzat de modificari ale formarii de lacrimi suficiente. Lacrimile sunt foarte necesare pentru a avea ochiul hidratat si pentru a permite o vedere clara. Acest sindrom poate apărea mai frecvent la purtatorii de lentile de contact sau la cei care stau mult în fata dispozitivelor digitale. Este indicat sa ajungeți la o consultatie oftalmologica pentru a găsi cea mai buna soluție pentru dvs, ochelari de protecție, lacrimi artificale, etc.

  1. Expunerea accidentala la substante chimice

Daca, din orice motiv, sunteti expus la substante chimice si orice intra in contact cu ochii, trebuie sa vizitati oftalmologul cat mai curand posibil. Daca aveti acest tip de accident, cel mai bine este sa va spalati ochii cu multa apa rece timp de cateva minute si sa mergeti imediat la specialist. Oftalmologul va verifica toate structurile oculare care ar fi putut fi deteriorate de substanta care a intrat in contact cu ochiul.