Mic ghid de achiziție a unui telefon second hand

Dintotdeauna ți-a plăcut să ai un telefon mobil bun, dar nu ai vrut ca pentru aceasta să fii nevoit să închei un contract cu o anumită rețea de telefonie, și nici să cheltuiești bani mulți? Atunci cu siguranță achiziționarea unui telefon second hand se dovedește a fi pentru tine cea mai bună opțiune. Dacă vrei să știi mai multe despre cum să faci mereu o achiziție în avantajul tău, atunci citește rândurile următoare și află mai multe informații în acest sens.

Second hand sau recondiționat?

Din necunoștință de cauză, multă lume consideră că un telefon mobil second hand ar fi cam același lucru cu unul recondiționat. De fapt, lucrurile nu sunt chiar așa, și acum vei înțelege mai bine și diferențele.

Un telefon recondiționat are un preț mai mare decât unul second hand, dar acest detaliu nu înseamnă că neapărat vor fi și mai bune decât acesta. Trebuie să fii un bun cunoscător în domeniu, pentru că poți risca să ai parte de un produs care arată ca nou, dar care va ceda la scurt timp după achiziție.

Un telefon mobil second hand, cumpărat de la un magazin profesionist specializat în așa ceva, cum este și Total Convert, îți oferă șansa de a plăti bani mai puțini pentru un dispozitiv bun, să ai parte de garanție pentru achiziția ta și chiar drept de retur. Dacă însă optezi să cumperi de la persoane necunoscute, în urma unor anunțuri postate pe net, toate aceste avantaje dispar.

Clasele telefoanelor mobile second hand

Există anumite variante de notare a calității telefoanelor mobile second hand. Pentru a-ți fi mai ușor, ți le prezentăm și noi.

Grad A

Un telefon mobil second hand integrat în această categorie este aproape impecabil, și nu diferă cu nimic de unul nou. Vei avea parte de curie originală, accesorii, dar și de un preț destul de ridicat.

Grad B

În acest caz avem mici urme de uzură, dar care nu împiedică însă buna funcționare a dispozitivului. Cel mai probabil și în acest caz vei avea parte de accesorii și cutia originală. Prețul său va fi însă ceva mai mic decât al unui mobil de grad A.

Grad C

Uzura este ceva mai accentuată, dar fără urme pe ecran, și nici funcționalitatea nu îi este afectată. Posibil să nu fie însoțit de accesorii, uneori nici de cutia originală. Evident, și prețul va fi mai mic.

Telefoane mobile ”pentru piese”

Aici sunt grupate toatele acele telefoane mobile care nu mai funcționează sau nu mai pot fi clasificate. Sunt unele persoane care le cumpără în ideea de a înlocui anumite piese cu problem din propriile telefoane mobile.

La ce să fii atent când cumperi un telefon mobil second hand

În momentul în care optezi pentru achiziționarea unui telefon mobil second hand trebuie să înțelegi din start că este posibil să existe și unele mici probleme cu care te-ai putea confrunta. Dacă optezi pentru achiziționarea lor de la firme de încredere, care oferă și garanție pentru produsele sale, ba chiar și drept de retur, este posibil ca acestea să nu existe. În schimb, situația se schimbă dacă îți faci achiziția la întâmplare, de pe site-uri de vânzări – cumpărări, persoane necunoscute sau mergi pe încredere, cum se spune. Prin urmare, iată la ce trebuie să fii atent atunci când decizi că este timpul să îți achiziționezi un astfel de dispozitiv.

Durata de viață a bateriei

De regulă, o baterie pentru un telefon mobil nou, un smartphone mai exact, ține… mulțumitor. Mult mai bine stau la acest capitol cunoscutele telefoane Xiaomi. Dar, în fine, nu despre ele voiam să vorbim acum, ci despre faptul că, de regulă, un telefon mobil second hand nu se prea poate lăuda cu performanțe ridicate referitor la durata de viață a bateriei. Cu excepția cazului în care a fost actualizat cu o baterie nouă. Prin urmare, interesează-te și de acest aspect atunci când îți faci achiziția, pentru că totuși nu vrei unul pe care să îl încarci la fiecare 6 ore, nu?

Portul de încărcare

Primul lucru care se defectează, de regulă, la un smartphone este portul de încărcare. De aceea, este important ca acesta să nu aibă probleme atunci când îți faci achiziția, pentru că în caz contrar poți avea unele probleme.

Butoane cu probleme

Da, știm, este un dispozitiv touchscreen, dar tot au prevăzute și unele butoane, cum sunt cele de volum. După un timp, acestea își mai pierd din finețe. Interesează-te și de acest aspect atunci când mergi la magazine să alegi telefonul mobil second hand dorit pentru că slaba funcționare a acestora îți poate crea câteva neplăceri

Accesoriile

Un magazin profesionist care se ocupă cu comercializarea telefoanelor mobile second hand nu va acea nicio problemă în a-ți oferi dispozitive care sunt prevăzute și cu accesoriile necesare. Aici ne referim la cablul de încărcare, un adaptor de alimentare, căști sau oricare alte accesorii cu care acest gadget a fost livrat inițial.

Alege mereu cu atenție

Pentru a evita să ai parte de unele experiențe neplăcute, alege ca întotdeauna achizițiile tale să se facă de la magazine recunoscute ca fiind ”nume grele” în domeniu. Chiar și așa, atunci când mergi să cumperi dispozitivul dorit, dacă este posibil, fă-o alături de un prieten sau cunoștință care se pricepe la telefoane mobile, și mai ales la ce funcții trebuie să îndeplinească. La final, alege-l pe acela care răspunde celor mai multe dintre cerințele tale, și care are și prețul cel mai potrivit cu bugetul pe care îl ai la dispoziție.