Materiale educative pentru copii care nu trebuie să îți lipsească din casă

Atunci când ești părinte îți dorești să poți oferi copilului tău cele mai bune condiții de creștere și dezvoltare, astfel încât să te asiguri că formezi un viitor adult capabil, inteligent și sigur pe el. Când vine vorba de latura educativă, mare parte din informația și cunoștințele care își vor pune amprenta asupra lui sunt cele acumulate acasă, școala venind doar în completarea lor. Asta înseamnă că există o serie de recomandări de care poți ține cont în vederea oferirii unei educații corespunzătoare, iar una dintre acestea este utilizarea materialelor educative esențiale zi de zi.

Enciclopedii pentru copii

Universul cunoașterii, enciclopediile sunt modalitatea ideală de a descoperi lumea și tot ce îl înconjoară, cu ajutorul pozelor sugestive și a multitudinii de informații interesante. Chiar dacă nu este o lectură pe care să o parcurgă integral într-o singură zi, aceste tipuri de cărți sunt ideale pentru momentele în care vor să afle mai mult despre un anumit subiect.

Cărți Montessori

O metodă de învățare distractivă, cărțile Montessori sunt instrumente interactive, sugestive și foarte complexe cu ajutorul cărora prichindei de toate vârstele vor deprinde cunoștințe esențiale mult mai ușor. Abordează subiecte distincte, de la alfabet, la faună, floră sau chiar unele mai complexe, precum activități educaționale de zi cu zi. Montessori pune accent pe învățarea prin experimentare, ceea ce înseamnă că cei mici pot pune în practică imediat ce au făcut, și pot observa și analiza în mod clar ceea ce li se prezintă, informația asimilându-se mult mai ușor. Poveștile mele Montessori – Învăț să număr și să calculez: La fermă, spre exemplu, este o carte care transformă matematica de bază într-o activitate plăcută, prin intermediul căreia interacționează cu diverse animăluțe pe care le descoperă odată cu cifrele și calculele simple.

 

Cărți de povești

Tărâmurile magice nu trebuie să lipsească din viața unui copil care se dezvoltă armonios. Poveștile cu prinți și prințese, stimulează imaginația și creativitatea, ajută la însușirea unor valori morale clare, creionează distincția dintre bine și rău și pot servi drept lecții minime care ar putea fi aplicate și în viața de zi cu zi.  Din aceste considerente, este ideal ca cei mici să aibă parte de astfel de lecturi cât mai des.

Jocuri de cultura generală

Ajută-i pe cei mici să își testeze cunoștințele bucurându-vă împreună de jocuri de cultură generală prin care să vă întreceți către un anumit obiectiv bazându-vă pe propria inteligență. Este o activitate interactivă foarte distractivă și totodată benefică care va ține plictiseala la distanță și va ajuta la consolidarea mai bună a informației sau la descoperirea lacunelor care încă există. Printr-un astfel de joc nimeni nu se supără, iar educația este pusă la loc de cinste.

Cărțile Montessori sunt o unealtă excelentă de învățare, iar cel mic le va adora încă de la prima utilizare!