Masina second hand, dealer autorizat sau samsar?

Cumpararea masinilor de ocazie: cum sa faci o afacere reala

Sfaturi pentru cumpararea unei masini second hand si obtinerea unei oferte reale.

Alegerea cumpararii unei masini second hand trebuie intotdeauna sa fie deosebit de ponderata si, in majoritatea cazurilor, este influentata de factori semnificativi. Posibilitatea de a gasi echilibrul corect intre bugetul disponibil si caracteristicile vehiculului este adesea o operatiune complicata, dar sa stii cum sa negociezi corect cu vanzatorul poate juca in avantajul tau pentru a concluziona cumpararea unei masini second hand si obtinerea unui adevarat chilipir.

Cumpararea unei masini second hand de la un dealer si inchiderea unei oferte

Primul loc in care puteti cumpara o masina uzata si puteti incheia o afacere este, fara indoiala, reprezentanta. Anticiparile dealerilor sunt de obicei populate de numeroase masini second hand care asteapta sa gaseasca un cumparator, dar este bine de stiut ca, in acest caz, in timpul negocierilor, veti fi confruntati cu un expert in arta vanzarii.

Din acest motiv, este intotdeauna recomandabil sa efectuati cercetari online in avans pentru a afla pe larg pretul de piata al masinii second hand pe care intentionati sa o achizitionati si, odata ce ati fost la dealer care detine mai multe masini de vanzare, incepeti o negociere pentru a incerca sa aduceti pretul jos.

Daca dealerul se dovedeste inflexibil in ceea ce priveste costul masinii, poate incerca sa includa accesorii noi, precum anvelopele, in pretul final, astfel incat sa aiba un set de anvelope inca intacte si sa amortizeze costul inlocuirii in timp.

Amintiti-va atunci ca cumpararea unei masini second hand de la un dealer obliga vanzatorul sa garanteze masina timp de un an, cu exceptia cazului in care se mai bucura de garantia de doi ani valabila pentru masinile noi.

In cele din urma, daca nu reusiti sa incheiati o afacere pentru achizitionarea unei masini second-hand, nu renuntati si mergeti la un alt dealer unde veti gasi cu siguranta masina visurilor dvs. la pretul dorit.

Cumpararea unei masini second hand de la un particular: cum sa faceti o afacere reala

Nu doar reprezentantii cu masini de vanzare in rate sunt locurile in care puteti cumpara o masina uzata si puteti obtine o afacere reala, dar puteti cumpara si masina visurilor dvs. de la o persoana fizica.

Pe web si in revistele tiparite exista mii de reclame de masini private de vanzare, adesea cu preturi cu adevarat interesante, dar inainte de a incheia afacerea este o idee buna sa inspectati cu atentie vehiculul.

Pe langa verificarea starii caroseriei si a interiorului, care nu trebuie sa prezinte imperfectiuni, este esential sa verificam si functionarea corecta a mecanicii. Cu toate acestea, daca nu sunteti un expert in acest domeniu, este recomandabil sa fiti insotiti de un mecanic care poate verifica starea masinii si, de asemenea, poate efectua un test rutier pentru a constata eventualele defectiuni care ar putea afecta pretul final. Exista multi dealeri care ofera masini second hand cu garantie timp de 12 luni, pentru motor si cutie de viteze, incluzand toate elementele interioare, pistoane, segmenti, arbore cotit, cuzineti, chiuloasa.