Lucruri importante de luat in considerare in purtarea unei camasi

Cu greu se gaseste un dulap ce nu are cel putin o camasa in acesta!  Cu toate acestea, exista cateva lucruri care trebuie luate in considerare atunci cand se poarta o camasa. Exista avantaje ale camasilor pentru barbati si ale codurilor acestora vestimentare. Indiferent daca esti in cautarea unor camasi dama sau a unor camasi pentru barbati de cele mai multe ori va trebui sa iei in calcul aceleasi aspecte atunci cand alegi un astfel de produs. Iti explicam in cele ce urmeaza care sunt cele mai importante detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi camasi.

Un fapt pe care multi probabil nu il stiu este ca pana in secolul al XX-lea, camasa era de fapt considerata a fi lenjerie intima pentru barbati. Doar gulerul era vizibil, restul era intotdeauna acoperit de o vesta. Dar dupa ce purtarea unei veste nu mai era importanta, perceptia acestora s-a schimbat. In prezent, poti purta camasi aproape la orice tinuta, indiferent de locul in care te duci si de ce urmeaza sa faci. Camasile sunt potrivite inclusiv in tinutele super casual sau in cele foarte elegante. Nu concepi o nunta fara o camasa buna, dar nici pantalonii tai preferati, din in, fara o camasa alba. Camasile au loc pe plaja, au loc pe munte, au loc la evenimente importante, in birou, la sedinte, dar si in timpul calatoriilor si concediile. Pentru barbati, camasile sunt cel mai versatil obiect vestimentar, alaturi de tricouri, care sunt si ele foarte populare. In schimb, in momentul in care vrei sa arati mai elegant sau vrei sa iesi din rutina, camasa te va ajuta sa te diferentiezi din marea de barbati care poarta tricouri si sa iti arati mai usor personalitatea si stilul.

Tipuri de camasi si modul de a le alege

Astazi, barbatul mediocru detine 16 camasi, dintre care 7 sunt camasi de afaceri si 9 sunt asa-numitele camasi barbati casual, care se poarta doar in timpul liber. Acesta a fost rezultatul unui sondaj realizat de un manager de magazin. Pentru afaceri, majoritatea barbatilor se bazeaza pe culori clasice precum albul si albastrul. Camasa casual poate avea culori si modele mai indraznete. Dar regulile de stil pe care fiecare om ar trebui sa le cunoasca se aplica ambelor soiuri.

Majoritatea barbatilor isi cumpara camasile prea mari, in special camasile de afaceri. Se aplica urmatoarele reguli. Maxim un deget se poate incadra intre gat si guler, manecile trebuie sa ajunga la baza degetului mare sau sa iasa cu cel putin 1 cm sub mansonul jachetei. Daca aceasta este bagata in pantaloni, nu trebuie sa existe umflaturi sau cute pe lateral.

Daca se intinde pe piept si stomac, manecile se termina la incheietura mainii sau camasa este atat de scurta in spate incat se strecoara din pantaloni, atunci chiar si cea mai eleganta camasa de afaceri este cu siguranta prea mica. Prin urmare, barbatii foarte inalti ar trebui sa foloseasca camasi extra-lungi. O camasa trebuie calcata, din pacate nu exista nici o alta alternativa. Din fericire, exista camasi ce nu se sifoneaza sau cel putin usor de calcat pentru oamenii lenesi.

In mod ideal, o camasa de inalta calitate nu ar trebui sa fie confectionata din materiale plastice precum poliesterul, ci din bumbac sau in. Nasturii din plastic arata, de asemenea, ieftin in comparatie cu nasturii din sidef. Cu toate acestea, nasturii din plastic au predominat in principal din cauza diferentei de pret fata de sidef. Ar trebui sa se acorde atentie si cusaturilor. Cu cat cusaturile sunt mai stranse, cu atat este mai durabila camasa atunci cand este purtata.