Lemnul ca si material de constructie

Lemnul este un material de constructie versatil si eficient din punct de vedere energetic, fiind utilizat de sute de ani in constructii si in industrie. Acesta poate fi utilizat in multe forme diferite, cum ar fi drepturi, grinzi, grinzi si scanduri, precum si in produse finite precum usi, ferestre si mobilier. Pretul lemnului pentru constructii a scazut in ultimii ani.

Avantajele lemnului pentru constructii

Unul dintre avantajele cele mai evidente ale lemnului ca material de constructie este faptul ca este un material natural si sustenabil. Lemnul este un produs renewable, care poate fi cultivat in mod sustenabil prin utilizarea practicilor de silvicultura adecvate. De asemenea, lemnul este un material de constructie eficient din punct de vedere energetic, deoarece poate fi reciclat sau recuperat, reducand astfel impactul asupra mediului inconjurator.

O alta avantaj important al lemnului este ca este un material usor si usor de lucrat. Lemnul poate fi taiat, frezat si finisat cu usurinta, ceea ce il face ideal pentru o varietate de aplicatii de constructie. De asemenea, lemnul poate fi vopsit sau lacuit pentru a-si imbunatati aspectul si rezistenta la intemperii.

Lemnul poate fi utilizat in diverse tipuri de constructii, cum ar fi case si cabane, precum si in cladiri comerciale si industriale. In constructiile rezidentiale, lemnul poate fi utilizat pentru grinzi, scanduri, pereti si acoperisuri. In constructiile comerciale si industriale, lemnul poate fi utilizat pentru structurile de sustinere, podele si acoperisuri.

Lemnul poate fi, de asemenea, utilizat in constructii mai complexe, cum ar fi structurile cu grinzi lungi si acoperisuri inclinate. Acest lucru este posibil prin utilizarea tehnicilor moderne de constructie, cum ar fi structurile prefabricate si sistemele de imbinare.

Cu toate acestea, exista si unele dezavantaje ale utilizarii lemnului includ faptul ca atunci cand nu alegi corect tipuri de lemn pentru constructii este posibil ca rezultatele sa fie departe de asteptarile tale.

Atat piesele de lemn de esenta tare, cat si de rasinoase sunt clasificate in functie de numarul si dimensiunea defectelor din lemn. Defectele includ noduri, gauri, buzunare, despartiri si piese lipsa pe margini sau colturi, numite scaderi. Aceste defecte afecteaza in primul rand aspectul, dar pot afecta si rezistenta piesei. Notele superioare se numesc note selecte. Lemnurile de esenta tare pot fi, de asemenea, clasificate ca prime sau secunde, care sunt chiar mai mari decat cele selectate. Aceste calitati au foarte putine defecte si sunt utilizate pentru taierea, turnarea si finisarea lucrarilor de lemn, unde aspectul este important.

Cu cat gradul este mai mare, cu atat numarul de defecte este mai mic. Calitatile inferioare sunt numite clase comune si sunt utilizate pentru constructii generale, unde lemnul va fi acoperit sau unde defectele nu vor fi inacceptabile. Notele comune sunt desemnate in ordinea descrescatoare a calitatii printr-un numar, cum ar fi #1 comun, #2 comun si asa mai departe. Bucatile de cherestea de rasinoase de calitate comuna pot fi, de asemenea, desemnate printr-un nume echivalent, cum ar fi comert selectat, constructii si asa mai departe. Cherestea destinata altor utilizari decat constructii, cum ar fi cutii sau scari, primesc alte denumiri de clasificare.