La ce sa fiti atenti atunci cand cumparati mini PC-uri

In momentul in care sunt cumparate calculatoare mini sau mini PC-uri asa cum mai sunt ele cunoscute e important sa fiti atenti al urmatoarele specificatii, de care ar trebui sa tineti cont atunci cand intati in magazinele online, asa cum este si Dab It pentru a le cumpara la cele mai bune preturi din piata  .

Memorie (RAM)

RAM stocheaza temporar date in memoria mini PC-ului pe care il aveti. Daca descoperiti ca aveti nevoie de mai multa memorie RAM pentru programe complexe, este usor de adaugat. Dar, ar trebui sa va asigurati ca aveti puterea de procesare pentru a profita de RAM pe care o adaugati, deoarece procesorul si memoria functioneaza cel mai bine atunci cand sunt echilibrate.

Depozitare

Trebuie sa va echipati mini PC-ul cu un hard disk (HDD) sau Solid State Drive (SSD) suficient de mare pentru a va stoca toate fisierele si pentru a lansa si opera cu usurinta programele si sistemul de operare. Spre deosebire de RAM, aceasta unitate se ocupa de stocarea permanenta. Atat dimensiunea, cat si viteza conteaza.

HDD-urile contin piese mecanice, care pot afecta viteza, dar sunt mai putin costisitoare. SSD-urile costa mai mult, dar ofera performanta si capacitate de raspuns mai rapide a sistemului.

Sistem de operare

Procesoarele Intel® Core™ si Microsoft Windows11 au fost optimizate pentru a functiona mai bine impreuna. Mini PC-urile cu cele mai recente procesoare Intel® Core™ si Windows 11 Pro ofera performante si functii de securitate mai imbunatatite in comparatie cu computerele mai vechi, permitand angajatilor sa ramana productivi si companiilor sa ramana competitive. Multe dispozitive, inclusiv familia de produse Intel NUC, sunt calificate pentru multe distributii Linux.

Alte caracteristici de luat in considerare

Alti factori care intra in joc atunci cand alegeti mini-PC-ul potrivit pentru afacerea pe care o aveti includ: greutatea dispozitivului, grafica si capabilitatile de conectivitate.

Grafica

Pentru a face mini PC-urile demne de numele lor, majoritatea depind de grafica integrata in CPU pentru iesirile video. Pentru multe nevoi de afaceri, aceasta accelerare grafica este suficienta. Dar daca afacerea  necesita capacitati de inalta performanta, puteti alege si un mini PC care accepta grafica discreta.

Conectivitate

Puteti conecta un mini PC cu toate dispozitivele pe care le-ati folosi cu un desktop traditional, cum ar fi un monitor, mouse, tastatura, difuzoare, unitati si asa mai departe. Cautati mai multe porturi pentru a va satisface nevoile. De exemplu, mini-PC-urile Intel® NUC ofera porturi USB, porturi HDMI si conexiuni Thunderbolt™ (permitand transferuri de date de mare viteza de pana la 40 Gbps impreuna cu capabilitati de afisare si capacitatea de a incarca dispozitive (15-100 wati). Intel® NUC Mini PC-urile sunt disponibile si cu slot microSD si Gigabit Ethernet.

 

Greutate

 

Mini PC-urile bazate pe procesor Intel® Core™ fac tot ce poate un calculator de birou intr-o fractiune din spatiu – si la o fractiune din greutate. Multe mini PC-uri cantaresc mai putin de trei kilograme, permitand angajatilor sa mute computerele si sa reconfigureze spatiul pe masura ce cresteti. Si daca aveti nevoie de computere la fata locului la evenimente, veti fi incantat de cat de economic puteti muta mini PC-urile.