Iti doresti un implant dentar? Pretul „trece“, beneficiile raman pentru toata viata!

Tratamentul cu implanturi dentare este unanim recomandat de medicii stomatologi drept cea mai buna solutie pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa. Astfel, pacientul are parte de beneficii substantiale pe o perioada indelungata de timp.

Inainte de a decide tipul concret al tratamentului, este recomandat ca un pacient sa se consulte cu un specialist, asa cum sunt cei de la Dental Premier, si sa afle toate amanuntele referitoare la un implant dentar: pret, variante disponibile, durata. Iata care sunt cele mai importante aspecte care trebuie cunoscute din punct de vedere financiar!

Implant dentar pret – calcule de baza

In general, pretul poate fi aflat folosind urmatoarea formula de calcul: costul implantului propriu-zis + pretul bontului protetic + pretul coroanei dentare care urmeaza sa fie fixata pe implant prin bontul protetic, fie prin cimentare, fie prin insurubare.

Insa, dincolo de acest calcul de baza, de la care se porneste in fiecare caz in parte, exista si alte elemente care conteaza. De exemplu, unii pacienti – indeosebi cei care au intarziat tratamentul si au ramas prea mult timp cu un spatiu gol in cavitatea bucala – pot constata ca vor avea nevoie de interventii suplimentare, precum cele de aditie osoasa sau sinus lifting. De asemenea, exista situatii in care, la inceput, este nevoie de efectuarea mai multor tipuri de analize.

Alte criterii care pot sa influenteze valoarea totala a costurilor tin de specificul fiecarui caz in parte si se refera la materialul folosit sau la localizarea implanturilor.

implant dentar pret

Implant dentar pret – in ce masura conteaza localizarea?

Locul exact din cavitatea bucala in care este nevoie de aplicarea acestei solutii influenteaza, la randul sau, suma finala care va trebui suportata de catre fiecare pacient.

De regula, implanturile realizate in zona dintilor din fata costa mai mult, deoarece este folosit un numar superior de elemente personalizate pentru cazul respectiv, ceea ce are ca efect cresterea costului manoperei.

In schimb, preturile pentru zona dintilor din spate sunt de obicei mai reduse, datorita faptului ca sunt folosite coroane cu mai multe elemente standardizate, deci mai putin costisitoare.

Implant dentar pret – materialul folosit si solutia aleasa

Pentru a te bucura de beneficii pe termen lung, de mai multe decenii sau chiar pentru intreaga viata, este recomandat sa alegi materiale de cea mai buna calitate, precum titan sau zirconiu. Ele ofera siguranta unei osteointegrari perfecte, adica a prinderii trainice in os pe termen foarte lung.

Trebuie stiut, de asemenea, ca exista mai multe tipuri de implant, in functie de specificatiile fiecarui caz in parte. Astfel, dupa o consultare cu medicul de specialitate, se poate alege un tratament cu implanturi plasate direct in os, cu implanturi dentare subperiostale sau, daca este cazul, poate fi aleasa solutia asa-numitilor „dinti intr-o zi“, cea reprezentata de implanturile zigomatice sau, in unele cazuri, de mini-implanturi dentare.

Daca recomandarile medicului specialist sunt urmate intocmai, pacientul poate fi 100% sigur ca un implant dentar, ca pret si din orice alt punct de vedere, se va dovedi solutia perfecta. El se va bucura pe termen lung de o senzatie identica cu aceea a dintilor naturali si va putea sa vorbeasca, sa zambeasca sau sa mestece alimentele fara sa se mai confrunte vreodata cu probleme!