Invata sa investi corect in afacerea ta!

Implementarea unei strategii de marketing intr-o afacere mica poate fi complicata, dar in acelasi timp extrem de profitabila. Cu atat de multi concurenti pe piata, chiar si in aceeasi zona, a iesi din multime este una dintre cele mai dificile sarcini.

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este una dintre cele mai populare metode folosite de antreprenorii care doresc sa se comercializeze dincolo de comunitatile locale si sa aiba succes la scara. Motoarele de cautare precum Google pot fi foarte utile, in special pentru companiile locale.

46% din toate cautarile pe Google, sau aproape jumatate, sunt pentru cautari de afaceri locale. De la „sali de sport de langa mine” la „restaurante locale”, optimizarea site-ului  web cu termenii potriviti ii ajuta pe noii clienti sa va gaseasca afacerea. Daca te gandesti la cele peste 3,5 miliarde de cautari efectuate pe Google in fiecare zi, rolul oferit de o agentie SEO este esential pentru orice afacere.

Beneficiile SEO ar putea sa iti extinda afacerea, sa-i sporeasca vizibilitatea si sa atragi mai multi clienti la usa ta.

Indiferent de combinatia de cuvinte pe care o folosesti atunci cand faci o cautare pe Google, de exemplu pentru a vedea cine a castigat ultima Cupa Mondiala sau pentru a gasi versurile unei melodii captivante, pui o intrebare.

Conform principiilor de optimizare SEO, cheia succesului afacerii tale mici este sa devina un raspuns la cat mai multe intrebari relevante. Studiile arata ca cheltuim 80% din veniturile noastre pe o raza de 30 km fata de casa noastra. De aceea este esential sa investesti timp in dezvoltarea profilului tau local.

Crearea unui site web cat mai util posibil pentru potentialii clienti din comunitatea locala este una dintre cheile pentru a-ti stimula oportunitatile de SEO la nivel local. Ar trebui sa incluzi informatii despre orele de functionare, serviciile pe care le oferi si informatii utile, astfel incat sa poti raspunde la felul de intrebari pe care le-ar putea adresa potentialii clienti.

Crearea si mentinerea profilului  online necesita timp si resurse, dar importanta SEO pentru intreprinderile mici nu trebuie trecuta cu vederea. Consolidarea prezentei online iti poate consolida pozitia in comunitatea locala, promovand astfel prosperitatea afacerii tale.

Prin actualizarea site-ului  web cu toate informatiile de care clientii  au nevoie, este posibil sa observi o crestere a numarului de vizite, iar clientii vor petrece mai mult timp vizualizand paginile voastre. Daca adaugi in mod frecvent continut nou, clientii vor continua sa iti viziteze site-ul, oferindu-ti posibilitatea de a creste vanzarile.

De asemenea, statistici precum cresterea timpului petrecut pe site-ul tau si cresterea numarului de vizualizari ale paginii sunt semne bune pentru motoarele de cautare, deoarece indica faptul ca site-ul  are autoritate in acest subiect. Acest lucru face mai probabil ca afacerea ta sa beneficieze de o pozitionare mai buna si ca potentialii clienti sa te gaseasca mai usor, mai ales cu serviciile PSK!