Idei de creare a unei gradini in lipsa spatiului si a unei curti

Nu toti dispun de o casa cu o curte spatioasa in care sa iti poti amenaja un loc de relaxare, asa ca in acest articol vei putea sa te legi de cateva idei de decorare a spatiilor din locuinta, pentru a avea propria ta gradina.

In fiecare casa trebuie sa existe o gradina autentica, nu la fel de mare ca Versailles, dar chiar daca este una mica, este cel mai bun loc pentru odihna si relaxare. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa arunci gunoiul de la balcon si sa inveti cateva baze de gradinarit.

Plante cataratoare

Pentru ati face gradina in balcon, nu trebuie numai sa arate frumos in interior, ci si in exterior; acorda preferinta plantelor cataratoare care in timpul verii vor crea senzatia unei paduri tropicale autentice nu numai pentru tine, ci si pentru toti oamenii care vad balconul din exterior.

Gradina in ghiveci

In cazul in care gradina ta este mica si nu vrei sa cheltui multi bani pe plantatoare mari, ghivecele obisnuite vor ajuta sa creezi un colt verde in casa ta. Poti planta atat ierburi aromatice, cat si orice tip de plante. Fixeaza vasele pe perete sau balustrada balconului cu fire groase. Poti avea un astfel de aranjament in casa daca vrei sa fii original.

Ghivece care amintesc de plaja

Pietricele de mare poate fi un material excelent pentru reproiectarea de vase care te-au plictisit deja. In acest fel, un balcon mediu va arata la fel ca un loc magic in Marea Mediterana.

Plante mari

O modalitate buna de a crea sentimentul unei gradini autentice este de a folosi plante mari pentru a le pune in coltul balconului. Chiar si intr-un spatiu mic, acest truc functioneaza si adauga confort. Alege planta in functie de conditiile meteorologice si preferinte si bucura-te de o ceasca de ceai la umbra sa!

Plante zburatoare

Orice planta poate fi „zburatoare”. Pentru a face acest lucru, magazinele de gradinarit vand materiale speciale pe care le poti utiliza in loc de o oala conventionala: covorase, mucegai. Ei pastreaza bine umiditatea si dau plantelor tot ce au nevoie pentru o crestere normala. Acest lucru permite plantelor de orice dimensiune sa fie atarnate pe pereti, tavanul sau balustrada balconului.

Cosuri de rachita

Sunt o modalitate foarte buna de a adauga un stil rustic la gradina din balcon. Cosurile de rachita si vazele de toate formele vor crea mult confort. Cel mai important lucru este ca intre podea si cos exista un plastic special care permite in aer sau o vaza de plastic.

Livada in miniatura

Chiar si pe un balcon mic vei gasi loc pentru o livada mica. Poti creste ierburi pentru ceai sau salate chiar in cutii de alimente. Poti sa le atarni, sa le ajustezi pe pereti sau pur si simplu sa le pui pe podea.

Cadru de perete

Cu un efort minim poti crea un cadru de perete pentru a localiza plantele. Pentru a semana florile poti utiliza orice tip de recipient, incepand cu recipiente din plastic si terminand cu ghivece.