Gasesti cel mai bun pret vata bazaltica doar pe site-ul e-izolatii.ro

Codurile energetice pentru cladiri conduc la o eficienta energetica mai mare, ceea ce inseamna cladiri mai stranse si mai bine izolate. Dar o cladire construita doar conform codului indeplineste doar minimul legal, nu ofera clientilor valoare dincolo de aceasta linie de baza. Proiectarea si constructia dincolo de coduri, inclusiv instalarea izolatiei rezidentiale de calitate, ofera cladiri mai eficiente din punct de vedere energetic, mai silentioase si mai sanatoase, ceea ce va poate oferi un avantaj competitiv.

Izolatia va va permite sa va pastrati temperaturile dorite pe tot parcursul anului, astfel incat sa va puteti proteja familia de orice exces de caldura si frig. De asemenea, va puteti izola casa pentru a evita poluarea fonica.

Izolarea casei tale poate fi costisitoare sau mai putin costisitoare, in functie de dimensiunea casei tale si de tipul de izolatie pe care vrei sa-l instalati. In plus, veti adauga sau reduce si masurile de izolare in functie de starea casei voastre. Cea mai buna parte a izolatiei este ca nu trebuie sa obtineti permisiunea pentru a monta o masura de izolatie.

Pentru casele moderne, acestea sunt construite cu standarde bune de izolare, dar pentru casele vechi este nevoie de multa munca. Pentru casele vechi, puteti rasfoi diverse optiuni pentru imbunatatirea eficientei energetice, deoarece atunci cand devine prea frig, aerul cald se poate pierde in diferite moduri.

Puteti decide sa va izolati peretii, podelele, usile, ferestrele si acoperisul. Dar cea mai importanta parte sunt peretii, deoarece o casa tipica isi va pierde aproximativ 40% din caldura prin pereti. Acoperisul este a doua cea mai importanta parte de izolat deoarece 20% din caldura se pierde prin aceasta zona. Apoi usile si ferestrele intra cu 20%, lasand podeaua ca ultima zona cu pierderi de caldura foarte minime.

Veti gasi diferite tipuri de materiale cu diferite calitati. Dar la scara generala, un bun izolator va avea o structura asemanatoare lanii care prinde pachetele de aer. Unii dintre marii izolatori sunt canepa si bumbacul; puteti avea perdele din acest material pentru a va ajuta sa va pastrati casa izolata. Puteti avea, de asemenea, izolatori pe baza de lemn, cum ar fi usi din lemn si panouri dure, pentru a mentine casa calda.

Puteti alege spuma pulverizata care poate fi folosita pentru a umple golurile si tiglele de acoperis. Spuma poate fi folosita ca benzi adezive in jurul usilor si ferestrelor. Sigilantii sunt, de asemenea, alternative care pot sigila golurile si fisurile.

Tipuri de izolare

Izolarea acoperisului

Exista mansarda rece care izoleaza tavanul unei case sau varful unui etaj sau mansarda calda care izoleaza sub acoperis. Mansardele calde sunt mai scumpe decat mansardele reci.

Izolarea peretelui

Puttei opta pentru urmatoarea izolatie in functie de peretele pe care il aveti:

Izolatie solida a peretelui (fara cavitate)

Puteti alege intre izolatia exterioara care acopera intreaga proprietate sau izolatia interioara care se aplica camerelor interioare.

Izolarea peretelui cavitatii (dispozitii prezente intre partea exterioara si cea interioara)

Un izolator este plasat in peretele casei prin foraj, unde se adauga ciment.

Izolarea usilor si ferestrelor

Asigurati-va ca usile si ferestrele dumneavoastra sunt cu geam dublu. In acest caz, trebuie sa aveti cel putin doua panouri de sticla la distanta de cativa milimetri, in loc sa aveti o singura sticla. Cand geam dublu, va vei proteja casa de zgomot, iar acest lucru iti va mentine casa linistita si calda.

Izolarea podelei

Poate fi o optiune costisitoare. Asigurati-va ca, daca doriti sa o instalati, solicitati sfatul unui specialist. In majoritatea caselor moderne, izolatoarele sunt adesea plasate sub podeaua de beton. Pentru casele mai vechi, va trebui sa investiti in amplasarea acestui tip de izolatie.

Daca nu doriti sa platiti facturi la electricitate extrem de mari, izolarea casei este foarte importanta. Costurile de incalzire si racire reprezinta cel mai mare procent din consumul de energie in majoritatea caselor. Pentru a mentine consumul de energie cat mai scazut posibil, este esential sa impiedicati aerul cald sa intre sau sa iasa din casa. Procedand astfel, sistemul de control al temperaturii casei nu va trebui sa lucreze la fel de greu pentru a incalzi sau raci spatiul interior, iar facturile la electricitate vor fi mult reduse. Ca atare, investitia in izolatie eficienta este foarte importanta din punct de vedere financiar. Clientii care aleg site-ul e-izolatii.ro vor gasi mereu un pret vata bazaltica avantajos, iar stocurile sunt mereu pregatite!

Izolatia poate avea, de asemenea, un impact mare asupra confortului general al unui spatiu. Daca casa ta este prost izolata, probabil ca va avea mule ochiuri de curent si zone care sunt mult mai calde sau mai reci decat altele. Izoland locuinta, impiedicati intrarea sau iesirea aerului cald din casa, astfel ca intreaga casa ramane la o temperatura constanta, confortabila.

Pe langa prevenirea transferului de caldura intr-o locuinta, izolatia poate imbunatati si confortul impiedicand transferul sunetului. Tipurile de izolatie, cum ar fi izolatia compacta din vata minerala sau izolatia cu spuma prin pulverizare, actioneaza ca bariere fonice eficiente, blocand zgomotele nedorite din trafic, tevile puternice si alte neplaceri.

Plasarea izolatiei in casa va va pregati pentru orice conditie meteorologica. Veti avea  timp usor sa instalati si sa utilizati solutii de energie verde pentru ca nu veti irosi energie. In cele din urma, veti ajunge sa economisiti mai multi bani.

Pe langa finante si confort, importanta izolarii casei voastre se aplica si la siguranta. Daca casa voastra este situata intr-un climat rece si prost izolata, se pot forma baraje de gheata periculoase pe acoperis. Un baraj de gheata este un perete de gheata care se formeaza in partea de jos a acoperisului si impiedica scurgerea corecta a apei. Pentru a evita astfel de riscuri de siguranta, este important sa investiti in izolatie de calitate.