Flexibilitatea, cuvantul de ordine cand faci exercitii cu benzi elastice de fitness!

Te-ai trezit vreodata dimineata cu o senzatie de rigiditate din cauza saltelei sau ti se intampla, deseori, sa nu iti poti incheia sireturile din cauza incheieturilor intepenite? Daca te simti un pic ca Omul de Tinichea, atunci ia masuri pentru a-ti imbunatati flexibilitatea. Exercitiile cu benzi elastice de fitness te vor ajuta in acest sens, redandu-ti o conditie fizica excelenta. Cu siguranta nu vei mai avea parte de momentele jenante in care nu te vei putea apleca sa iti inchei pantofii si nu vei mai resimti starea de intepeneala atunci cand vei incerca diverse activitati.

Studiile vorbesc de la sine

Studiile efectuate pe jucatorii de rugby au demonstrat ca utilizarea benzilor de rezistenta intr-un program de antrenament de 5 saptamani, le-a imbunatatit flexibilitatea si le-a permis abordarea unui spectru de miscari mult mai larg. Cercetatorii sunt de parere ca tensiunea benzilor are un efect pozitiv asupra articulatiilor, exercitiile de extensie fiind un mod deosebit de eficient de a le aduce intr-o forma optima.

benzi elastice fitness
benzi elastice fitness

Intr-un studiu maraton a 19 cazuri in care au participat 649 de persoane, initiatorii programului au descoperit ca utilizarea unor benzi elastice fitness de la Sport-Mag.ro a imbunatatit considerabil flexibilitatea si echilibrul la persoanele din categoria a treia de varsta. Acest lucru este foarte important, deoarece este redus semnificativ riscul de accidentare prin pierderea echilibrului. Starea generala de sanatate este revitalizata prin executarea unui program zilnic de exercitii accesibile fiecarui nivel de pregatire.

Un echipament pentru toate varstele

De la juniori la seniori, oricine are curiozitatea sa incerce puterea unor benzi elastice de fitness se va convinge rapid de eficienta acestor echipamente. Un program de studiu care s-a concentrat pe cresterea puterii centurii scapulare, respectiv clavicule si omoplati, a aratat ca lucrul cu aceste benzi reprezinta o modalitate fantastica de a corecta postura corporala si de a remedia problemele legate de pierderea echilibrului. Astfel, subiecții care au exersat la banda cate 40 de minute, de 5 ori pe saptamana, timp de 4 saptamani, nu numai ca si-au imbunatatit stabilitatea, dar au adus si un tonus bun puterii de concentrare si sanatatii mentale.

Cu ajutorul benzilor, functiile de la nivel microvascular, fitness-ul cardiovascular sau pulmonar, forta si flexibilitatea si-au adus un aport evident la calitatea vietii. Incearca acasa, timp de 8 saptamani, un program de exercitii cu benzi elastice fitness, iar investigatiile tale medicale vor avea cele mai bune rezultate. Rezistenta, forta si flexibilitatea bratelor si a picioarelor, precum si abilitatile motorii te vor surprinde fara indoiala. Timpii de reactie vor fi si ei perfectati, o conditie fizica buna influentand pozitiv functiile cognitive.

Accesoriu multifunctional

Banda elastica este considerata un accesoriu de fitness multifunctional potrivit pentru exercitii, precum presele pe banca, ridicare de la punctul mort sau genuflexiuni. Poate fi folosita nu numai pentru exercitii fizice, ci si pentru stretching. Prin extinderea si slabirea benzii, ai posibilitatea sa cresti sau sa reduci rezistenta acesteia, ceea ce este minunat, mai ales atunci cand urmaresti ameliorarea deficientelor de coordonare musculara sau cand vrei sa te recuperezi dupa o accidentare.

Dupa cum poti observa, aceste articole sportive aduc numeroase beneficii in dezvoltarea musculaturii pieptului si bratelor, contribuie la imbunatatirea functiilor aparatului respirator, iar anumite exercitii ofera un masaj intern extrem de util pentru muschi si organe. Incepe un program sustinut cu un set de benzi elastice de fitness si vei fi martorul unor schimbari spectaculoase!