Fixarea frânelor scârțâitoare

Încetinești la lumină, dar în loc să te oprești în liniște – frânele îți scârțâie și își strigă drumul spre oprire.

Deci, care este problema și cum o rezolvați?

În primul rând, o explicație de bază a modului în care funcționează cele mai moderne frâne: puneți piciorul jos pe pedală, ceea ce spune etrierului de frână să facă două plăcuțe să strângă rotorul la care este atașată roata, pentru a încetini impulsul înainte sau energia cinetică a mașinii ( acesta este și motivul pentru care puteți trece, în loc să opriți mașina doar când nu apăsați accelerația.)

Prin natura lor, frânele funcționează prin crearea de frecare cu un disc metalic mare – care va produce ceva zgomot (cum ar fi un sunet moale, zvârcolitor, pe măsură ce rotorul vibrează împotriva plăcuțelor de frână.)

Frânatul scârțâind nu este neobișnuit

Scârțâitul nu este un sunet neobișnuit pentru frâne – fiecare mașină se poate opri dacă se pornește într-o dimineață deosebit de umedă și plăcuțele de frână trebuie să se apese de stratul mic de rugină care s-ar fi putut forma peste noapte. Acest lucru dispare adesea după ce ați început (și ați oprit) de câteva ori și nu este o mare problemă.

Dacă aveți în mod constant frâne scârțâite, s-ar putea să aibă legătură cu plăcuțele de frână în sine. În timp ce majoritatea producătorilor își modelează produsele din produse organice (cauciuc, rășină) sau ceramică, unele produse mai ieftine de pe piață au un conținut crescut de metal, ceea ce duce la scârțâit și praf metalic de frână (care poate provoca probleme de rugină / coroziune pe linie, dacă permiteți acest lucru va trebui să vizitați un service auto la puțin timp după montare.)

Ce anume sa cauti

Plăcuțele dvs. de frână sunt de obicei bune pentru zeci de mii de kilometri, dar depinde într-adevăr de modul în care conduceți – șoferii care trebuie să împingă frâna în traficul orașului își vor vedea frânele uzate mai repede decât cineva care își folosește mașina pentru a merge la călătoresc în weekend.

Rotoarele roților pot începe, de asemenea, să se poarte – majoritatea sunt construite pentru a rezista de zeci de ani – dar dacă aveți o mașină mai veche, poate faceți o mulțime de off-road (în special pe plajă) sau v-ați deteriorat mașina într-un accident care nu a fost reparat corespunzător, rugina poate începe să se așeze pe părțile oricărei mașini. De obicei, coroziunea poate fi rezolvată (adesea cu o perie de sârmă bună!), Dar dacă a intrat în roată, poate deveni periculoasă, deoarece suprafața netedă a discului de frână este acum inegală de rugină.

Dacă frânele dvs. produc zgomote neobișnuite, aduceți-vă mașina la cel mai apropiat service auto sector 2 – consilierii noștri de serviciu prietenoși pot sta pe scaunul pasagerului cu o scurtă încercare cu dvs. pentru a vă informa ce este normal și dacă trebuie să rezervați pentru un serviciu!