Firma inca nu detinere o certificare ISO? Remediaza problema pentru ca firma sa devina si mai profitabila

 

Cu toate ca se vorbeste din ce in ce mai mult despre certificare ISO inca exista multi manageri care conduc firme care nu detin o astfel de certificare. De ce mai exista astfel de cazuri avand in vedere beneficiile oferite de catre detinerea unei certificari ISO? Tratarea acestui subiect cu superficialitate, cunoasterea putinelor informatii despre acest subiect sau colaborarea cu o firma care a lasat un gust amar despre acest subiect, sunt doar cateva dintre motivele pentru care inca mai exista firme care nu sunt certificate ISO. Aceasta situatie trebuie sa se schimbe cat mai repede pentru ca certificarea ISO ofera foarte multe avantaje. Fara detinerea unei astfel de certificari este mult mai greu ca afacerea sa se dezvolte intr-un mod sanatos.

De ce certificarea ISO este foarte importanta pentru unele firme?

Unele firme se dezvolta din toate punctele de vedere pentru ca acorda importanta unor chestii care la prima vedere sunt banale. Detinerea certificarii ISO 9001 este unul dintre detaliile care de multe ori fac diferenta. Cu toate ca o astfel de certificare poate fi obtinuta destul de simplu si rapid exista multe firme care din varii motive nu detin o astfel de certificare si nici macar nu se gandesc ca in viitor sa o obtina. De ce exista si astfel de firme avand in vedere beneficiile oferite de catre ISO 9001. Pentru ca managerii acestor firme nu cunosc suficient de bine avantajele oferite de catre o astfel de certificare ISO. Pentru ca o astfel de situatie sa se incheie cat mai repede iata care sunt principalele avantaje oferite de catre certificarea ISO mai sus mentionata:

  • Toate activitatile desfasurate in cadrul firmei respecta tot ceea ce inseamna managementul calitatii. Gratie acestui avantaj este imbunatatita calitatea productiei ceea ce conduce la imbunatatirea situatiei financiare a firmei.
  • Imbunatatirea proceselor care se desfasoara in cadrul unei firme contribuie si la scaderea sau eliminarea accidentelor de munca. Este un detaliu foarte important pentru persoanele care lucreaza in cadrul unei astfel de firme.
  • Fiecare persoana care lucreaza in cadrul unei firme care detine certificare ISO 9001 stie care sunt responsabilitatile pe care le are si care sunt persoanele care ocupa functii superioare. O astfel de ierarhizare este necesara pentru ca activitatile din cadrul firmei sa se desfasoare intr-un mod cat mai productiv.

  • Contribuie la imbunatatirea imaginii firmei, detaliu foarte important in societatea in care traim. Avem atat de multe oportunitati incat de multe ori nu stim pe care sa le alegem. Cele care ne sunt prezentate ca fiind solutii bune din punct de vedere calitativ sunt alegerile pe care le facem. Asadar, crearea unei imagini bune atrage clienti si implicit cresterea productivitatii si a rentabilitatii activitatii desfasurata.
  • Posibilitatea de a putea aplica la licitatii care pot aduce venituri foarte mari este un alt avantaj oferit de catre certificarea firmei.
  • Se poate realiza un plan pentru prevenirea situatiilor neplacute sau pentru rezolvarea imediata a situatiilor nefericite care pot aparea in timpul desfasurarii activitatilor.

Certificarea ISO 9001 este doar unul dintre tipurile de certificari care se recomanda a fi detinute de catre firmele care activeaza in mediul de afaceri din tara noastra si nu numai. In functie de specificul firmei pot fi obtinute si alte tipuri de certificate ISO, ISO 28000 fiind un alt tip de certificare care este recomandat a fi detinut de catre o parte a firmelor care activeaza in mediul de afaceri. Indiferent de tipul de certificare detinut este clar ca aceasta ofera avantaje importante atat pentru dezvoltarea firmei cat si pentru persoanele care sunt interesate sa devina clienti ai firmei sau chiar colaboratori ai acesteia. Asadar, nu pierde ocazia de a te dezvolta din punct de vedere profesional.