Fii descurcaret! Iata de unde sa comanzi piese Stihl cu numeroase avantaje!

Drujbele Stihl sunt bazate pe ingineria germana si isi fabrica propria lama cu lant, fiind un brand care pune accentul pe calitate. Totusi, unele componente se pot uza sau defecta in timp si acest lucru duce la probleme de functionare.

Daca ai nevoie de piese Stihl de rezerva, un magazin online ca www.generalmotor.ro ti le pune la dispozitie!

Acestea sunt echivalente sau originale si te ajuta sa-ti aduci produsul inapoi in starea initiala. Indiferent ca tai lemne doar atunci cand iti ingrijesti gradina sau te ocupi frecvent de aceasta activitate, instrumentul utilizat trebuie intotdeauna sa ramana puternic si sa asigure usurinta in acelasi proces. Iata ce rol au componentele si cand trebuie schimbate!

Demarorul

Demarorul este cel care ajuta motorul sa se roteasca in momentul in care tragi de fir. Atunci cand aceasta componenta nu mai functioneaza in mod corespunzator, pot aparea probleme la pornire, fiind necesara o examinare a circuitului. Indeparteaza carcasa si apoi verifica arcul spiralat. Acesta nu trebuie sa traga manerul inapoi. In caz contrar, ansamblul ar putea necesita inlocuire.

Filtrul de aer

Filtrul are rolul de a impiedica praful, mizeria si resturile sa patrunda in motor. Aceleasi piese Stihl mai sunt utile si impotriva insectelor, deoarece le opreste accesul in compartimentul de combustie. De-a lungul timpului, murdaria se poate insa acumula si curatarea sa nu mai fie suficienta pentru functionarea in paramatri optimi.

Lantul

Lantul trebuie lubrifiat cu un ulei de calitate. In caz contrar, s-ar putea sa nu mai taie bine dupa o anumita perioada. Din acelasi motiv, este recomandata o pauza la fiecare jumatate de ora de utilizare. Daca lantul este deja tocit si ascutirea nu mai aduce rezultate, trebuie sa-l inlocuiesti cu altul nou. Acesta este una dintre cele mai importante componente si trebuie ales in functie de intensitatea activitatii si de marimea drujbei.

Lama

Aceste piese Stihl reprezinta suportul pe care se roteste lantul. Lamele de dimensiuni reduse sunt utilizate pentru sarcinile usoare, precum taierea crengilor copacilor. Daca ai nevoie de mai multa putere, trebuie sa alegi insa un model care sa aiba dimensiunile mari. Lungimea poate sa varieze intre 35-90cm, aceste masuri fiind ideale pentru modelele industriale.

Ambreiajul

Atunci cand drujba functioneaza, dar nu taie bine, ar putea fi vina sabotilor de ambreiaj. Acestia nu mai angreneaza cu suficienta forta tamburul, rezultatul fiind faptul ca lantul inceteaza sa se invarta in mod optim. Daca ai ajuns in aceasta situatie si iti doresti sa readuci lucrurile la normal, este necesar sa scoti bujia si sa atasezi o cheie, care sa blocheze pistonul. Foloseste o surubelnita pentru a desfileta sabotii si apoi instaleaza-i pe cei noi in ordine inversa.

Bujia

Bujiile nu sunt piese Stihl greu de inlocuit, insa se pot defecta daca raman neschimbate pentru intervale lungi. Daca observi faptul ca invelisul ceramic este crapat sau un electrod s-a ars, probabil nu mai apare nici scanteie la pornire. Din fericire, inlocuirea este simpla si poti achizitiona un set cu mai multe piese de acest tip la un pret accesibil.

De unde sa cumperi piese Stihl?

Mentenanta pieselor de la o drujba poate deveni o activitate dificila. Daca acestea sunt invechite sau defecte, inlocuirea este necesara pentru a putea prelungi durata de viata a produsului. Oricand ai nevoie de o anumita componenta, alege magazinul online generalmotor.ro, unde vei gasi produse specifice la preturi deosebit de avantajoase.