Despre vin la nuntă!

Când vine vorba de nuntă ne gândim la tortul miresei şi la şampanie la a ciocni un pahar de şampanie în cinstea mirilor, dorindu-le astfel casă de piatră ,iubire, sănătate şi altele.

Nu multă lume acordă importanţă şampaniei sau a vinului la nunta lor pe care îl vor servi. De cele mai multe ori accentul vine pe meniuri, unele devin din ce în ce mai sofisticate, pe fructe, flori. Cred că multora le scapă un aspect important,vinul nu este precum o altă băutură alcoolica, vinul merge mână în mână cu preparatele culinare de la o masă, începând de la aperitive, la feluri principale până la deserturi. A alege un vin potrivit pentru nuntă, nu e o treabă uşoară, nici de neglijat.

Majoritatea acordă atenţie şampaniei sau la vinului spumant, unora le place sa găsească RPC-ul (raport-calitate-preţ), altii vor un vin dulce la nuntă, unii doresc un vin sec, pentru majoritatea însa va rămânea varianta de mijloc, un vin demisec.

Indiferent că vorbim de vin spumant sau liniştit, trebuie să luaţi în considerare anumiţi factori. Totul porneşte de la banii investiţi în nuntă. A alege ceva greşit pe masă s-ar putea să aducă după eveniment neplăceri mesenilor sau un zâmbet pe faţă în cazul alegerii unui vin bun.

Vinul este servit la cununii religioase! A fost prezent în tradiţiile multor popoare în această sărbătoare, probabil cea mai bine cunoscută poveste legată de vin datează de pe vremea lui Isus, când apa este transformată în vin.

La orice nunta aperitivul constă în gustări reci, platouri mixte de brânzeturi şi preparate din carne. De obicei se începe cu vinul sec, pe parcurs ajungându-se la cel dulce de desert. Multora le place vinul spumant, o recomandare ar fi un vin spumant produs în Italia, Prosecco pentru gustările reci. La preparatele de bază deja lucrurile se complică.Vinul alb se serveşte cu o carne albă, vinul roşu se asociază cu o mâncare din carne roşie. Dacă la nuntă serviţi preparate din peşte pentru gustarea caldă sau preparate din pui atunci se poate opta pentru un Chardonnay sau un Riesling – atenţie – aceste vinuri se vor servi reci. Dacă avem sărmăluţe la gustarea caldă se poate servi un soi autohton Fetească Neagră.Pentru felul principal se poate opta la un Cabernet Sauvignon, depinde de friptura aleasă. Vinurile albe sau rose seci se vor servi la 8-12 grade C iar vinurile albe demidulci spumante se vor servi la o temperatură de 6-8 grade C. Vinurile roşii tari se vor servi la 18-19 grade C.

Există multe poveşti cu privire la vinurile pastilate sau vinurile care devin marmeladă. Fără suc de struguri şi alcool nu se poate vorbi de vin, aici vorbim de o băutură alcoolică. Întradevăr există pe piaţă suficiente crame care vând vinul la vrac sau la litru cum se mai spune, vinuri a căror calitate este îndoielnică. Multora le place să se mândrească cu vinul de casă făcut de badea Ion, cum se mândresc la fel cu ţuica. Ţuica sau pălinca fiind un produs artizanal, se poate prezenta mesenilor ca un produs bine meştesugit. Vinul îmbuteliat nu este întotdeauna mai bun ca cel vrac. Ca în orice alt domeniu, produsul cel mai scump este şi cel mai bun. Dacă veţi opta pentru nunta voastră la un vin ieftin, la fel vor fi şi aşteptările de la el.

În concluzie aş spune să vă gândiţi de două ori înainte de a cumpăra un vin la nunta voastră. Vă recomand să apelaţi
la un magazin specializat unde vânzătorul este instruit să vă îndrume spre un produs bun, nu la sfaturile prietenilor.

Cum iti organizezi nunta?

Fiecare cuplu merita sa aiba parte de o nunta de vis, de aceea am pregatit pentru voi o serie de sfaturi utile. La fel ca in cazul restaurantului, si incheierea unui parteneriat cu un fotograf profesionist de nunta trebuie realizata in timp util. De regula, fotografii au numeroase cereri si atunci este indicat sa va asigurati ca persoana cu care va doriti sa colaborati este disponibila pentru ziua cununiei voastre.

La fel trebuie sa procedati cu o trupa cover, DJ-ul si videograful pentru filmari nunti. Nu lasa pe ultima suta de metri nici rochia și costumul sau verighetele. Inainte de eveniment trebuie sa reconfirmati ultimele detalii cu cei de la restaurant, cu formatia si fotograful pentru ai anunta daca au intervenit schimbari.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez urmareste-ne permanent pe site-ul nostru fotografiedepoveste.ro – Servicii foto video Timisoara