Descopera ce avantaje ofera mini excavatoarele

Miniexcavatorul este un echipament industrial de dimensiuni reduse, dimensiunea sa faciliteaza caracterul practic in diverse servicii, chiar si pe teren accidentat.

Utilizarea sa ajuta la pregatirea solului, excavarea si indepartarea molozului in locuri greu accesibile. Excavatoarele mai mici sunt utilizate in principal in ferme, santiere, in medii restranse care necesita miscari reduse si in constructii civile datorita dimensiunilor lor compacte, usor de transportat.

In plus, aceasta masina este utilizata pe scara larga de catre peisagisti si fermieri, deoarece cupa sa mare ajuta la excavarea unor suprafete mari. Deoarece sunt echipamente usoare in comparatie cu un buldoexcavator, de exemplu, exista putine daune la sol. Cadrul majoritatii excavatoarelor compacte are o balansare zero, ceea ce ofera o flexibilitate mai mare in deplasarea materialelor de constructie. Datorita caracterului practic, echipamentul functioneaza mai rapid, intrucat are bratele mai alungite.

Efectuarea unor functii precum deplasarea materialului, incarcarea cu pamant sau moloz si pregatirea terenului sunt, de asemenea, utilitati prezente in acest utilaj. Un excavator mic sau un miniexcavator, fiind o masina compacta, poate fi folosit in numeroase activitati. Excavarea, demolarea, forarea si compactarea solului se numara printre acestea, pe langa alte fronturi de lucru in functie de accesoriul folosit. Greutatea miniexcavatoarelor variaza de la 800 de kilograme la opt tone, functionarea este simpla, iar miscarile au loc prin joystick-uri si parghii.

Flexibilitate. Acesta este un avantaj al miniexcavatoarelor care face parte si din aplicatiile lor, deoarece echipamentele permit de la servicii mici pana la lucrari mari si complexe si pentru cele mai diverse segmente. In constructii civile, de exemplu, efectueaza lucrari de terasament, sapat santuri, fundatii, curatare terenuri si montaj piscine. In amenajarea teritoriului, este util in conservarea gradinilor si plantarea florilor si a copacilor. In agricultura, este folosit pentru irigarea plantatiilor, terasare si intretinere a fermelor.

Dimensiunea sa compacta este unul dintre principalele sale avantaje, intrucat ii permite sa fie mutat in spatii mici fara nevoie de repozitionare.

Pe langa asigurarea agilitatii in pregatirea terenului pentru a primi lucrarea, poate lucra si in spatii urbane de langa cladiri sau alte obstacole, datorita flexibilitatii in rotatie care este nerestrictionata si ajuta la conducerea utilajului.

Datorita dimensiunilor reduse fata de celelalte, poate trece pe sub structuri, fiind mai precis in manipulare. In acest fel, o masina agila pentru a rezolva probleme specifice.

Daca proiectul are nevoie de detalii pentru a fi rezolvate, utilizarea acestui echipament este esentiala. Pentru cei care cauta viteza atat in  proiecte mari, cat si in proiecte mici, este cea mai buna optiune. Site-ul retutilaje.ro ofera o gama vasta de miniexcavatoare Kubota, iar clientii interesati pot accesa link-ul pentru mai multe detalii: https://www.retutilaje.ro/produs/mini-si-midi-excavatoare-kubota/.

Din punctul de vedere al celor care inteleg subiectul, adica producatorii, importatorii si comerciantii de miniexcavatoare, acest tip de utilaje reprezinta o optiune viabila din punct de vedere economic si ecologic pentru agentii din sectorul constructiilor care opteaza pentru o lucrare mai sustenabila.

Cu tehnologiile actuale, dimensiunea nu este sinonima cu puterea. Pentru ca este ideal pentru lucrari de precizie, acest echipament are o capacitate mai mare de a ridica resturi sau nisip.

Acest echipament este cea mai viabila varianta de excavare, intrucat are rezistenta mai mare in activitati grele, flexibilitate in adaptarea bratelor si repozitionare redusa.

Excavatoarele compacte au accesorii optionale precum lama unghiulara si bratul extensibil, create pentru a ajunge in locuri greu accesibile, pe langa taierea si forarea mai buna a solului.

Aceste utilaje pot fi manipulate doar de specialisti, din motive de siguranta, dar functiile lor sunt usor de invatat.

Parcarea si conducerea sunt actiuni simple pentru aceasta masina, deoarece este mai practic sa controlezi si sa te deplasezi prin diferite spatii. In plus, poate avea centura extensibila in functie de model, cu diferite moduri de operare, imbunatatind stabilitatea si performantele.

In ceea ce priveste economia ecologica, miniexcavatorul este alegerea principala pentru constructori. Acest echipament, pe langa faptul ca dauneaza mai putin solului, functioneaza ca un instrument versatil, avand ca rezultat reducerea utilajelor in constructii si un consum redus de combustibil, ceea ce duce la reducerea CO2

Excavatoarele mai mici s-au remarcat pe piata pentru ca sunt capabile sa desfasoare activitati similare precum excavarea, incarcarea materialelor si pregatirea solului.

Dimensiunea sa compacta este si unul dintre avantajele fata de buldoexcavator, deoarece faciliteaza transportul si conducerea, pe langa faptul ca asigura mai multa agilitate.

Ideal pentru constructii urbane si rurale, buldoexcavatorul are ca functii principale: excavarea, nivelarea trotuarului, doborarea zidurilor si incarcarea camioanelor cu pamant.

Masina este considerata „trei intr-unul”, din cauza pretului sau scazut, pentru ca nu trebuie intretinuta in mod regulat si pentru ca are abilitati diferite. Functionarea sa este hidraulica si electrica, sistemul sau este realizat de un arbore cotit, astfel incat in ​​interiorul motorului exista o presiune asupra uleiului pompei hidraulice, trecand prin tuburi pana ajunge in cutia de comanda, unde este activat.

Miniexcavatoarele au o greutate mai usoara si o dimensiune redusa, in timp ce buldoexcavatoarele sunt mai grele si mai mari. Din acest motiv, buldoexcavatorul nu este ideal pentru locuri cu un numar mare de persoane, pentru proiecte interne si nici pentru lucru in zone restranse.

Ambele au un cost redus pe piata, pe langa faptul ca sunt usor de mutat. Dar unul poate fi transportat cu o remorca sau un camion plat, in timp ce celalalt se poate deplasa la 25 km – mile pe ora.

Primul pas in alegerea masinii ideale pentru o lucrare este sa efectuati o analiza a spatiului, timpului si functiilor fiecarei piese de echipament.