De ce sa porti echipament de protectie atunci cand folosesti mijloace de transport alternativ ?

Ti-ai cumparat un hoverboard sau o trotineta electrica de care esti foarte mandru. Din momentul achizitiei si pana in prezent ai reusit sa te bucuri de numeroase ore de distractie, chiar si atunci cand ai invatat. Acum, te gandesti ca poate este timpul sa folosesti astfel de mijloace de transport pentru a merge la servici sau sa descoperi locuri noi si interesante. Dar. pentru ca o plimbare sa fie placuta si lipsita de riscuri este important sa porti echipament de protectie.

De ce sa porti un echipament de protectie?

De ce spunem acest lucru? Deoarece siguranta personala este foarte importanta. Mai ales daca ti-ai propus sa experimentezi niste trasee noi pe care nu ai fost pana acum, vei avea nevoie de putina siguranta. Daca drumul este denivelat si nu este chiar corespunzator pentru o tura lina pe aceste gadget-uri electrice, atunci ai nevoie de echipament de protectie pentru a evita sa te lovesti tare in cazul in care cazi.

Un hoverboard smart balance, de exemplu, poate sa atinga o viteza de 18 km/h asadar, risti sa suferi leziuni mult mai grave decat pe un skateboard obisnuit in cazul in care iti pierzi echilibrul si te lovesti. Desi cei mai multi care folosesc astfel de gadget-uri electrice nu poarta echipament, sfatul nostru este sa o faci mai ales daca ai invatat sa il folosesti destul de recent.

Pentru a-ti oferi o protectie pe masura ai nevoie de casca, genunchiere, cotiere si protectii pentru incheieturi. Ca si in cazul bicicletelor, daca vei folosi un hoverboard, pennyboard sau trotineta electrica, daca le folosesti pe strada, in apropiere de zonele de trafic auto, riscul de a fi implicat intr-un accident auto este destul de mare. Conform noilor reglementari, trebuie sa le cunosti si sa le respecti, astfel incat sa poti circula in siguranta. Nu este recomandat sa te aventurezi in trafic si nici sa le folosesti in alte locuri decat in cele amenajate special pentru a te deplasa. Insa, cum la noi nu prea exista nici piste de biciclete, devine o adevarata provocare sa stii unde sa le folosesti si unde nu.

Siguranta personala, mai importanta decat a fi cel mai admirat din parc

Un echipament care te protejeaza este esential deoarece iti ofera posibilitatea de a te simti in siguranta de fiecare data cand folosesti un gadget electric. In special daca este vorba despre copii, atunci trebuie sa te asiguri ca le vor purta chiar si atunci cand ies cu prietenii in parc. Este mai bine sa fii prevazator si sa folosesti cel putin casca, cotiere si genunchiere.

Pana cand nu reusesti sa iti mentii echilibrul si nu stii sa mergi pe hoverboard trebuie sa te asiguri ca porti echipamentul de protectie. A te urca pe hoverboard, trotineta electrica smart balance sau orice alt gadget de acest tip trebuie sa fie o miscare cat mai naturala. Exerseaza si nu te da batut dupa primele incercari deoarece numai asa vei putea stapani astfel de gadgeturi si sa iti asiguri multe ore de distractie.

Siguranta personala este cea mai importanta, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca vei putea sa te plimbi fara nici un risc.