De ce sa alegeti ambalajele din hartie si carton pentru transportul produselor ?

Datorita acestor numeroase avantaje pentru ambalarea, protectia sau impactul asupra mediului al produselor, ambalajul din carton este unul dintre cele mai bune ambalaje posibile pentru produsele alimentare sau in general comerciale.

Ipack.ro, specialist in produse precum cutii transport ofera cutii de cea mai buna calitate fabricate din carton ondulat .

Avantajele ambalajelor din carton pentru distribuitori si consumatori

Protectia produsului prin ambalare

Pentru a calatori in siguranta de la fabrica care le-a facut la magazinul unde vor fi achizitionate, produsele trebuie ambalate. Mai ales cand vine vorba de produse fragile precum legume sau produse din sticla.

Ambalajul din hartie si carton protejeaza eficient impotriva impactului, aerului si prafului si permite tuturor acestor produse sa isi pastreze calitatile originale.

Vizibilitatea produselor pe rafturi

Pe rafturi, ambalajele din hartie si carton joaca un rol important in imbunatatirea vizibilitatii produsului dorit. Anunta o oferta speciala, vin cu o reteta de marketing inovatoare… Culorile si imaginile pot fi combinate la nesfarsit pentru a identifica diferite marci si a face mai usoara cumpararea produsului.

Pe langa functia sa de vizibilitate, ambalajul din hartie-carton ofera indicatii despre consum, depozitare si spune totul despre ceea ce este in produs.

Confort, transport si depozitare a produselor

Ambalajul din hartie si carton face tot posibilul sa ajute. Se deschide usor, se inchide pentru a pastra prospetimea sa crocanta, permite turnarea si dozarea, se stocheaza si se depoziteaza perfect.

Inainte de a ajunge in cosul de cumparaturi sau la profesionisti, produsele fac uneori o calatorie lunga. Acestea sunt descarcate, depozitate, grupate impreuna in loturi si lasate sa fie livrate si apoi puse pe rafturi sau depozitate din nou. Cutii de carton, tuburi de carton si pungi de hartie permit depozitarea si manipularea fara pierderi.

Fabricarea pastei de carton

Din materialele de baza, fabrica de hartie produce pasta de celuloza, apoi, odata cu aceasta, ambalaje din hartie si carton. In cele mai multe cazuri, aceste doua operatiuni au loc la acelasi timp (operatiuni integrate).

Materialele de baza utilizate pentru fabricarea pastei de celuloza constau din:

-deseuri lemnoase de la exploatare forestiera, mai putin de 20%;

-aproape 80% din ambalajele din carton utilizate si recuperate.

Fabricarea ambalajelor

Adaptat la toate sectoarele de activitate, ambalajele din hartie si carton ofera solutii de ambalare personalizate la scara industriala. Livrat plat, pe o rola sau pe un palet, ambalajul din carton este plasat pe linia de ambalare: se adapteaza perfect la produsul pe care il ambaleaza si il protejeaza. Poate, de asemenea, sa integreze sisteme sofisticate de trasabilitate, oferind consumatorilor tot atatea garantii.

Colectarea si sortarea ambalajelor dupa utilizare

Cand sunt goale, ambalajele uzate sunt colectate, eventual sortate inainte de a fi trimise la papetarie pentru reciclare. Acesta este motivul pentru care este foarte important sa le sortati bine punandu-le in cosul de gunoi corect.

Reciclarea cartonului implica refolosirea materiei prime fibroase dintr-un produs care a servit deja comunitatii. Utilizeaza in mod util o resursa disponibila pentru a fabrica noi ambalaje din hartie-carton.

Ipack.ro foloseste doar carton de cea mai buna calitate, iar gama de cutii transport sticle este utila si avantajoasa financiar!