De ce merită să investiţi într-o cameră de sablare?

Camerele de sablare sunt folosite pentru curăţirea structurilor şi a construcţiilor metalice complexe şi de gabarite foarte mari. O cameră de sablare este o parte esențială a industriei, deoarece are o flexibilitate mare, permiţând atât sablarea pieselor de gabarite mici şi foarte mici, cât şi a pieselor de dimensiuni mari, precum structuri metalice complexe, vagoane de cale ferată, nave maritime şi fluviale dar nu numai.

Avantajele camerelor de sablare?

Design mai bun

Când ne referim la camere de sablare, ne referim la structura care este în învelișul principal. Faza de proiectare este foarte importantă şi necesită personalizare pentru fiecare client, deoarece dimensiunea camerei afectează în mod direct volumul de ventilație necesar. De asemenea, trebuie luate în considerare dimensiunea produsului/produselor care urmează a fi sablate, numărul de operatori, orele de funcționare și mulți alți factori.

Furnizori profesionişti în domeniu

Este disponibilă o gamă largă de echipamente, fabricate pentru a răspunde tuturor cerinţelor actuale din industrie. Când cumpăraţi camere de sablare, acestea sunt construite pentru a facilita o umplere rapidă, flux de aer nerestricţionat şi acces facil pentru inspecţie şi întreţinere.

Performanță mai bună

O cameră de sablare este proiectată în funcţie de fiecare aplicaţie în parte, pentru a reuşi să acopere gama optimă de prelucrare a fiecărui beneficiar. Performanţa unor camere de sablare este extrem de ridicată deoarece variantele constructive pornesc de la sisteme simple, cu operare manuală, şi pot ajunge, în funcţie de cerinţe, până la echipamente complet automatizate deservite de roboţi industriali.

Avantaje financiare

Când vine vorba de camere de sablare, există companii specializate în proiectare, construcție, fabricație și performanță, asigurându-vă că ceea ce obțineți va fi cel mai potrivit produs pentru afacerea dvs. și va maximiza rentabilitatea investiției.

Siguranță

Atunci când comandaţi camere de sablare, veţi avea siguranţa că acestea vin dotate cu sisteme dovedite care protejează operatorul împotriva accidentelor.

Confortul muncii

Există camere de sablare care au incorporate sistem de recirculare abraziv, colector eficient de praf și detergent pneumatic, care pot fi controlate de la distanță făcând munca operatorului mult mai ușoară.

Aplicaţii pentru camerele de sablare:

  • Curăţire;
  • Debavurare;
  • Durificare;
  • Pregătirea suprafeţelor înainte de vopsire;
  • Sablare decorative;

Cum să vă pregătiţi înainte de a instala o cameră de sablare?

Luați în considerare cu atenție locația. Datorită dimensiunii lor mai mari, având camere de sablare instalate deja, poate fi dificil de a le muta, de aceea vă recomandăm să luați în considerare următoarele:

  • Înălțimea tavanului – Asigurați-vă că locația vă permite instalarea corectă a conductelor, înălțimea colectorului de praf și elevatorul cupei.
  • Procese de fabricație/spații de lucru – instalând camere de sablare, acestea pot fi zgomotoase și pot elibera praf, aşadar, ar fi util să nu le aşezaţi în apropierea birourilor sau lângă cabinele de vopsire.
  • Acces – pentru camere de sablaremai mari, stabiliţi să aveţi suficient spaţiu pentru a deschide complet uşile.

O instalare întârziată a camerei de sablare vă poate costa bani, așa că asigurați-vă că v-ați făcut timp pentru a specifica în mod corespunzător locația acesteia. Există mai multe avantaje obținute prin instalarea de camere de sablare – atât economice, cât și de mediu.