De ce exista atat de multe tipuri de grinder? Iata raspunsul specialistilor!

Daca ti-ai dorit vreodata sa achizitionezi un accesoriu destinat maruntirii tutunului sau a diferitelor plante, ai observat probabil ca oferta este extrem de diversa. Astfel, daca nu cunosti care este scopul fiecaruia dintre aceste produse, este posibil sa te simti derutat.

Specialistii sustin ca varietatea de modele de accesorii de maruntit tutunul se explica prin diferite functionalitati pe care aceste produse le au. Vrei sa descoperi mai multe despre diferitele tipuri de grinder? In cele ce urmeaza, specialistii legalizeit.ro iti explica dupa ce criterii pot fi clasificate acestea si care este scopul lor.

1. Dimensiune

Inainte de orice, trebuie sa stii ca aceste produse pot fi impartite in functie de dimensiunea lor. Marimea pe care au o va influenta cantitatea de tutun pe care o poti marunti, precum si scopul pentru care vei folosi produsele. Descopera mai multe despre alegerea dimensiunii adecvate in cele ce urmeaza!

  • De dimensiuni mici. Cu un diametru situat intre 30 si 40 mm, accesoriile de dimensiuni mici sunt perfecte pentru persoanele cu un stil de viata activ, care stiu ca vor folosi acest dispozitiv si atunci cand se afla in deplasare. In ceea ce priveste capacitatea sa, aceasta este de jumatate de gram pana la un gram de tutun. In aceasta categorie intra si dispozitivele de tip card, care pot fi transportate in portofel.

  • De dimensiuni medii. Acestea au un diametru situat intre 40 si 60 mm. Datorita avantajelor pe care le prezinta, precum capacitati crescute si dimensiuni medii, dispozitivele acestea sunt cele mai intalnite.

  • De dimensiuni mari. In cazul in care optezi pentru un grinder de dimensiune mare, te vei bucura de un produs extrem de rezistent. In plus, acesta are o capacitate crescuta de maruntire a tutunului, aspect care il face extrem de util. Totusi, acestea sunt mai greu de transportat, motiv pentru care este recomandat sa le utilizezi acasa.

2. Tipul de compartimentare

Fiecare dispozitiv dispune de un anumit numar de camere sau de compartimente. Iata cum influenteaza aceasta caracteristica un grinder.

  • Din doua parti. Desi este extrem de simplu, acest tip de accesoriu este si extrem de eficient. Fiecare dintre cele doua parti prezinta dinti pe interior si, in momentul in care se suprapun, acestea pot marunti tutunul cu succes.

  • Din trei parti. Asemanator cu modelul anterior, acesta are un compartiment in plus, in care este depozitat tutunul.

  • Din patru parti. Fiind una dintre cele mai populare alegeri, acesta are o sita si un compartiment care este utilizat pentru colectarea polenului.

3. Material

grinder
grinder

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca materialul din care este confectionat un grinder determina eficienta si rezistenta acestuia. Iata care sunt diferitele tipuri de dispozitive, clasificate in functie de materialul din care au fost obtinute!

  • Din aluminiu. Pretul accesibil si rezistenta crescuta sunt doua aspecte care explica de ce acest tip de accesoriu este atat de popular.

  • Din lemn. Chiar daca nu este la fel de rezistent ca cel din aluminiu, acest model este deosebit de elegant. Realizat manual, un grinder din lemn este accesoriul ideal pentru o persoana cu stil.

  • Din plastic. Avand un pret mai mult decat accesibil, dispozitivul realizat din plastic este preferatul persoanelor care se afla mereu in deplasare.

  • Din piatra. Cu aspect deosebit, aceste accesorii sunt rezistente si te ajuta sa maruntesti tutunul sau diferitele tipuri de plante cu mare usurinta.

Articol realizat de www.iagency.ro