De ce este bine sa verifici instalatie gaz cu un profesionist?

Siguranta instalatiei gaz este procesul prin care se asigura ca aparatele alimentate cu gaz, cum ar fi aragazul, plitele si centrala , sunt instalate si intretinute corespunzator. Este incredibil de important sa va asigurati ca locuinta voastra respecta reglementarile privind siguranta gazelor, deoarece instalarea si intretinerea necorespunzatoare a aparatelor cu gaz risca explozii, incendii, scurgeri de gaz si otravire cu monoxid de carbon.

Stim ca suna infricosator, dar adevarul este ca este foarte usor sa te asiguri ca casa ta este sigura pentru gaz. Tot ce trebuie sa faceti este sa folositi ingineri inregistrati e-constructinstal.ro pentru toate instalatiile si intretinerea aparatelor cu gaz din casa voastra, sa pastrati evidente actualizate privind siguranta gazelor si sa efectuati controale regulate de siguranta a gazului.

Care sunt semnele unei scurgeri de gaz?

Cea mai buna sansa pe care o aveti de a fi in siguranta in orice moment este sa cunoasteti semnele unei scurgeri de gaz, astfel incat sa o puteti detecta rapid. Principalele semne ale unei scurgeri de gaz sunt:

Mirosind oua putrede sau sulf

Desi in mod natural gazul nu are miros, i se adauga substante chimice pentru a crea acest miros asemanator cu ouale putrezite sau cu sulf pentru a face scurgerile mai usor de detectat. Cu cat mirosul este mai puternic, cu atat este mai probabil sa aveti o scurgere de gaz.

Bule de aer

Scurgerile de gaz pot aparea in conductele de sub pamant, asa ca daca observati bule de aer in apa statatoare in jurul casei voastre (cum ar fi in balti sau iazuri), atunci acesta ar putea fi un semn al unei scurgeri de conducte subterane.

Plante moarte sau pe moarte

Nivelurile mai scazute de oxigen cauzate de scurgerile de gaz pot provoca rapid ofilirea sau moartea plantelor din interiorul sau din afara casei tale. Daca observati o crestere brusca a plantelor care mor la domiciliu, atunci o scurgere de gaz ar putea fi cauza (mai ales daca aveti grija de plantele voastre). Petice galbene de iarba in afara casei voastre sunt, de asemenea, un semn al acestui lucru.

Sunete suierate

O scurgere de gaz grava sau mare provoaca, de obicei, sunete suierate care provin de la conductele sau aparatele  pe gaz, chiar daca acestea sunt oprite. Ar trebui sa va acordati un minut pentru a asculta regulat aparatele cu gaz.

Consum mai mare de gaz

Daca observati o crestere inexplicabila a consumului obisnuit de gaz, aceasta ar putea indica o scurgere de gaz. Desi sunt asteptate cresteri sezoniere, orice lucru care nu este normal ar trebui sa fie considerat un semn al unei scurgeri. Verificarea regulata a contorului de gaz este cea mai simpla modalitate de a detecta acest lucru.

Simptome fizice ale intoxicatiei cu monoxid de carbon

Nivelurile scazute de expunere la gaze pot provoca dureri de cap, oboseala, greata, ameteli si/sau probleme de respiratie. Nivelurile ridicate de expunere pot provoca dureri de cap severe, oboseala sau greata, probleme de memorie, dificultati de concentrare, inconstienta si/sau sufocare. Daca credeti ca suferiti de otravire cu monoxid de carbon, parasiti-va acasa si contactati imediat un medic.

Pana cand apar semnele unei scurgeri de gaz, sunt sanse sa fi avut un aparat cu gaz nesigur in casa ta de ceva timp, asa ca fii atent la oricare dintre aceste semne:

Urme maro/negre pe/in jurul aparatului vostru;

Flacari galbene slabe in loc de flacari albastre puternice;

Indicatorul luminos al cazanului  se stinge frecvent;

In general, aparatul  nu functioneaza corect;

Condens crescut pe orice ferestre din aceeasi incapere cu un aparat cu gaz.

Exista cateva masuri de precautie pe care le puteti lua pentru a va mentine preventiv, pe voi si familia voastra, cat mai bine posibil de o scurgere de gaz. Tu ar trebui:

Verificati regulat aparatele cu gaz;

Asigurati-va ca functioneaza corect si ca nu prezinta niciunul dintre semnele de mai sus de nesiguranta;

Verificati documentele de siguranta ale gazului;

Cand o verificare a sigurantei gazelor este finalizata, inginerul  ar trebui sa va dea documente actualizate privind siguranta gazelor. Daca inchiriati o proprietate, ar trebui sa cereti proprietarului o copie a acestora;

Angajati profesionisti;

Avantajul principal al angajarii unui serviciu profesional de verificare instalatie gaz e-constructinstal este ca veti exclude toate amenintarile potentiale care pot aparea. Instalatorii profesionisti au toate echipamentele potrivite pentru a verifica conducta de gaz. Cu ajutorul unor astfel de echipamente, orice scurgere de gaz poate fi detectata fara nicio problema. Instalatorii profesionisti de gaz verifica totul de la inceput pana la sfarsit si acest lucru va asigura o siguranta deplina. In cazul in care exista potentiale amenintari, acesti profesionisti le vor remedia fara intarziere.

Un alt avantaj al angajarii unui serviciu de instalatii sanitare profesioniste este ca obtineti informatii detaliate despre starea sistemului vostru de gaz actual. Acesta va va spune ce trebuie reparat sau inlocuit. Cand stiti ce necesita schimbare, problemele si potentialele amenintari pot fi gestionate fara nicio problema. De asemenea, vor fi tratate toate intrebarile voastre cu privire la functionarea corecta a sistemului de gaz. Profesionistii isi cunosc bine meseria. Acestea ajuta la eliminarea tuturor problemelor mari si mici si va asigura ca sistemul dumneavoastra de gaz reparat functioneaza eficient. Acestia rezolva toate problemele, asigurandu-va astfel siguranta si siguranta membrilor familiei voastre.

Asigurati-va intotdeauna ca angajati  profesionisti e-constructinstal.ro pentru orice instalare sau intretinere a aparatelor cu gaz sau a conductelor din casa voastra Cereti dovada inregistrarii lor inainte de a incepe lucrul pentru a va asigura ca sunt calificati.