De ce avem nevoie de un program de antrenament la sala?

Iata de ce este important sa ai un plan de fitness pe care sa il respecti. Iti prezentam mai jos cele mai importante motive pentru care antrenamentele trebuie sa fie planificate cat mai corect.

 1. Ajuta la prevenirea antrenamentului insuficient sau excesiv

Acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru a avea un plan de antrenament. Daca doar incercati sa puneti laolalta diferite antrenamente sau sa va plimbati prin sala, ati putea antrena aceeasi parte a corpului prea aproape una sau nu suficient. De asemenea, s-ar putea sa te antrenezi prea mult si/sau sa faci prea mult cardio pentru obiectivele tale etc. Exista atat de multi factori care pot intra in subantrenament sau supraantrenament. Poti sa iti faci propriul program antrenament sala in functie de preferintele tale.

 1. Ofera o baza de pornire

Nu este nimic mai rau decat sa simti ca pierzi timpul. A avea un plan de antrenament va ofera o structura astfel incat sa nu va intrebati ce sa faceti in continuare sau doar sa reveniti la vechiul echipament cardio. Planurile noastre de antrenament va spun ce exercitiu sa faceti, cate repetari, cate seturi etc. Totul este aranjat pentru dvs.

 1. Ofera motivatie

Un plan de antrenament cu un numar stabilit de saptamani (cum ar fi un plan de antrenament de 4, 6 sau 12 saptamani ca si noi) va ofera un obiectiv automat – sa finalizati planul de antrenament! Puteti chiar sa-l defalcati mai mult si sa il priviti ca pe un obiectiv zilnic sau saptamanal pentru a finaliza toate antrenamentele.

 1. Ofera o lista de verificare

Daca esti o persoana careia ii place sa poata „bifa” ceva, iti va placea un plan de antrenament structurat! Este ca si cum ti-ai da o palma pe spate in fiecare zi in care iti finalizezi antrenamentul. Atunci cand ajungi la sala fitness vei sti exact ce ai de facut.

 1. Previne burnout-ul

Dupa cum am mentionat anterior, lipsa unui plan poate duce si va duce la epuizare. Sigur, s-ar putea sa fii obosit de antrenament sau s-ar putea sa nu te simti la sala de cateva zile, dar daca continui sa mergi inainte, vei vedea rezultate. Un plan de antrenament bine structurat va ajuta la prevenirea epuizarii, deoarece ar trebui sa se schimbe la fiecare cateva saptamani.

Mai simplu, un plan de fitness este un program de sesiuni planificate de exercitii fizice. Aceste sesiuni pot fi exercitii relaxate, cum ar fi o plimbare prin parc, sau pot fi mai obositoare, cum ar fi antrenamentele pe intervale sau antrenamentele de rezistenta.

Antrenament de rezistenta/anaerobic:

 • Ridicarea greutatilor si alte activitati similare
 • Creste masa musculara slaba si forta
 • Creste/mentine nivelul de testosteron

Antrenament cardiovascular/aerobic:

 • Poate fi obositor (adica jogging) sau mai relaxat (adica plimbare in parc)
 • Arde caloriile si te ajuta sa slabesti
 • Exercitiile cardio regulate pot reduce probabilitatea de diabet

In functie de varsta ta, nevoile tale de exercitii pot diferi drastic. Contacteaza-ne astazi pentru a programa o evaluare nutritionala, astfel incat unul dintre nutritionistii nostri sa poata crea un plan de fitness personalizat special pentru tine.