
Curatarea cu gheata carbonica
In comparatie cu alte metode de curatare obisnuite, curatarea cu gheata carbonica sau gheata uscata este o metoda deosebit de eficienta si protejeaza mediul, materialele si suprafetele tratate. Avantajul fundamental al acestei metode de curatare este ca peletii se volatilizeaza dupa contactul cu suprafata. Singurul reziduu ramas este murdaria care a fost indepartata. Din acest motiv, curatarea cu gheata carbonica este un sistem eficace care nu afecteaza mediului sau suprafata tratata, deoarece nu este abraziva si este recomandata de Conex Clean Bucuresti https://conexclean.ro/
Ce este gheata carbonica ( uscata)?
Peletii de gheata carbonica utilizati pentru curatarea cu jet provine din forma solidificata de CO2 (dioxid carbon) obtinut la o temperatura de -79 ° C. CO2 este un gaz inodor, netoxic, care este folosit, printre altele, in industria bauturilor ca aditiv in bere, apa minerala si altele. Are efect de prelungire a aromei si durabilitatii. De asemenea, se foloseste in industria alimentara pentru racirea carnii. Se foloseste si pentru curatenie.
Cum se produce gheata carbonica?
Dioxidul de carbon lichid din rezervorul de acumulare la presiune joasa este orientat catre un echipament special numit peletizator si decomprensat printr-o supapa de dozare. Datorita acestei expansiuni este produsa zapada de gheata carbonica, cu o temperatura de -79 ° C. Un piston situat in interiorul peletizorului preseaza zapada de gheata carbonica printr-o matrice care produce asa-numitii peleti de gheata carbonica de 3 mm si densitate mare.
Cum functioneaza curatarea cu gheata carbonica?
Gheata carbonica este plasata in recipientul de care dispune masina folosita in acest scop. De acolo peletii sunt transportati printr-un dispozitiv de dozare si aer comprimat spre furtun. Prin duze mari de inalta performanta, calculate exact pentru fiecare aplicatie, peletii sunt proiectati impreuna cu aerul comprimat pe suprafata care urmeaza sa fie curatata.
Datorita racirii bruste a suprafetei (-79 ° C), murdaria aderenta se crapa, se desprinde din materialul de baza (efect termic) si este definitiv curatata de peleti (efect mecanic). Suprafata curatata nu se deterioreaza, deoarece, dupa cum deja am precizat, peletii nu sunt abrazivi, iar cand ajung la suprafata care urmeaza sa fie curatata, ei se transforma in gaz, si raman doar urmele murdariei eliminate. In acest fel, se evita costuri suplimentare si pierderi de timp.
Caracteristici ale curatarii cu gheata carbonica
Aceasta prezinta o serie de proprietati care o transforma intr-o metoda avantajoasa spre deosebire de alte tehnici de curatare
- Nu se produc deseuri secundare
- Ca si in cazul metodei de curatare cu injectie cu nisip sau particule de porumb, pur si simplu se produce gaz de CO2 care trece in atmosfera
- Este o metoda de curatare rapida. De obicei nu este necesara o mare pregatire si nici curatare anterioara sau ulterioara a zonei de lucru.
- Nu prezinta costuri ridicate, deoarece nu trebuie colectate / tratate deseurile secundare si nu trebuie curatata ulterior zona de lucru.
- Materia prima nu este scumpa, iar curatarea este rapida.
- Poate fi usor robotizata.
- Este sigura, atat pentru personalul responsabil de efectuarea curateniei, cat si pentru echipamentele sau suprafetele care trebuie curatate. De asemenea, impactul asupra mediului este scazut.
- Produsele folosite nu deterioreaza suprafetele si nu sunt corozive. In plus, peletii de gheata carbonica nu sunt abrazivi si nu deterioreaza suprafata care trebuie curatata.
Aplicatii
Curatarea cu peleti de CO2 ofera in general, o serie de avantaje (pe care le-am prezentat mai sus) de care este indicat sa tineti cont cand vreti sa efectuati o curatare cu gheata carbonica. Practic orice produs care se curata cu apa sub presiune, cu jet de nisip sau alte metode similare poate fi curatat cu peleti de gheata carbonica.
Aceasta tehnica este aplicabila in multe industrii: aeronautica, nucleara, farmaceutica etc. Se pot curata prin aceasta metoda piese, matrite, prese, cuptoare, rezervoare, conducte etc.
Desigur, este, de asemenea, utilizabila in sistemele de generare a energiilor, pentru curatarea diferitelor elemente cum ar fi preincalzitor, boiler sau generatoare. De asemenea, este posibila eliminarea straturile de oxid prin tehnici criogenice.
Aceasta metoda de curatare poate fi considerata metoda viitorului. Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre ea sau despre diferite alte metode de curatare, va sfatuim sa apelati la specialistii Conex Clean.
Conex Clean este o firma de curatenie profesionala din Bucuresti care ofera servicii de inalta calitate. Contactandu-i pe reprezentantii ei veti putea beneficia de servicii de curatenie birouri https://conexclean.ro/curatenie-de-intretinere-birouri, curatenie generala, servicii DDD etc., care se bazeaza pe tehnici de curatare de ultima generatie.