Cum se organizeaza inmormantarea perfecta

Inmormantarea este cel mai trist eveniment din lume, cu toate acestea organizarea se impune sa fie perfecta. Daca despre o nunta si un botez se pot spune ca au fost frumoase, despre ceremonia de adio, participantii nu pot spune mai mult decat ca organizarea a fost perfecta si totul a fost decent.

Apartinatorul trebuie sa afle cum poate organiza o inmormantare decenta pentru cel drag. Se exclude din start sa se ocupe personal de organizare din urmatoarele motive:

  1. Exista firme de servicii funerare Bucuresticare la solicitarea familiei preiau intreaga responsabilitate. Ele dispun de personal cu pregatire profesionala si experienta, dar si de baza materiala necesara pregatirii trupului neinsufletit, manipularii si transportului sicriului si pregatirii locului de veci.
  2. In perioada de doliu, familia nu trebuie sa fie suprasolicitata, ci sa isi rezerve timp pentru pregatirea spirituala si sa petreaca ultimele momente la priveghiul celui drag.
  3. Apartinatorul care se lupta singur sa fie gata toate in cele trei zile va depinde de zeci de furnizori de produse si servicii si este imposibil sa nu apara intarzieri si disfunctii. El face cumparaturile, el merge la cimitir pentru amenajarea locului de veci si tot el alearga dupa acte. Dupa o perioada asa de incarcata se poate imbolnavi.
  4. Neavand experienta necesara nu stie sa parcurga etapele logic.

Exista o cale usor de parcurs pentru organizarea inmormantarii decente si perfecte, daca apartinatorul solicita un pachet complet de servicii funerare si produse funerare firmei de pompe funebre Bucuresti alese cu grija de el.

Colaborarea dintre firma aleasa si apartinator debuteaza cu acordarea consultantei gratuite. Familia este informata cu onestitate despre servicii, produse, preturi. Reprezentantul firmei cauta o solutie ca familia sa se poata incadra in bugetul de care dispune si pune la dispozitie si pachetul de servicii funerare cu costuri 0, care va fi decontat ulterior din ajutorul de inmormantare.

Daca decesul s-a produs acasa, dupa convorbirea telefonica menita sa aduca liniste in inimile celor care au pierdut pe cineva drag, echipa vine sa preia trupul neinsufletit si sa lase certificatul de constatare a decesului apartinatorilor.

In sala special amenajata, cu respectul si responsabilitatea cuvenite se desfasoara pregatirile decedatului pentru inmormantare. El este spalat atent, imbalsamat, imbracat elegant si asezat in sicriul ales de apartinator.

La plecarea din aceasta lume, defunctul este asezat pe lenjeria fina si pe salteaua absorbanta, iar capacul sicriului este capitonat in interior si cu decoratiuni care se incadreaza in tematica funerara la exterior.

Sicriul va fi adus la capela sau la domiciliu conform graficului de derulare a etapelor cu masina funerara eleganta, avand alaturi coroanele funerare din flori naturale comandate de catre apartinatori.

Din acel moment, cel putin un membru al familiei trebuie sa stea la capela, sa multumeasca tuturor celor care au venit sa transmita condoleante.

In trecut exista obiceiul imbratisarii prin care cei care veneau ii aratau celui greu incercat de viata ca este alaturi de el.

Pandemia a impus insa distantarea sociala.

Pachetelele cu mancare sunt pregatite tot de firma, locul de veci amenajat tot de specialistii acesteia cu maxima pricepere si precizie.

Defunctul isi gaseste linistea de care are nevoie in mormantul bine pregatit, fiind adus de la capela la cimitir intr-o masina funerara curata si in perfecta stare.