Cum se fabrica veiozele din sare de Himalaya?

Lampile cu sare de Himalaya sunt lampi decorative pe care le poti cumpara pentru casa ta. Sunt sculptate din sare roz de Himalaya, despre care se crede ca are diverse beneficii pentru sanatate. Lampile cu sare de Himalaya sunt fabricate din sare recoltata din minele de sare Khewra din Pakistan. Se crede ca sarea din regiune dateaza de milioane de ani si, desi este foarte asemanatoare cu sarea de masa, cantitatea mica de minerale pe care o contine ii confera culoarea roz.

Beneficiile sarii de Himalaya sunt cunoscute in intreaga lume inca din cele mai vechi timpuri. Lampile cu sare de Himalaya sunt realizate dintr-un bloc de sare de Himalaya si sunt lucrate manual. Deoarece este o lampa in sine,  mijlocul blocului de sare este gaurit si in el este instalat un bec care emite lumina. Culoarea speciala a acestei lampi variaza de la roz deschis la portocaliu, in functie de concentratia de minerale.

Prin vaporii de apa, multe bacterii, alergeni, spori de mucegai si particule de poluare pot patrunde in casa. Cand acesti vapori intra in contact cu lampa de sare, particulele de poluare raman prinse in lampa. Lampa continua acelasi ciclu, iar cand este incalzita, sarea se usuca si atrage alti vapori de apa si poluanti, eliberand aerosoli si blocand particulele daunatoare din interior. Lampa de sare emite ioni negativi, iar becul din interior incalzeste cristalul, sporind efectul de ionizare. Lampile sunt adesea umede, mai ales in zonele cu umiditate ridicata. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa se evapora rapid, iar ionii negativi produsi se combina cu ionii pozitivi in exces pentru a neutraliza smog-ul din camera.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale lampilor cu sare de Himalaya este purificarea aerului. Datorita sarii din care este facuta, lampa atrage vaporii de apa si particule alergene, eliminandu-le, curatand aerul si facandu-l mai sanatos. Terapia cu sare de Himalaya este folosita pentru a trata bolile pulmonare cronice si s-a dovedit stiintific ca ajuta la respiratie, astm si alergii. Practic, lampile de sare sunt o modalitate de a profita de avantajele pe care salinele le ofera, dar in confortul propriei case. O lampa cu sare de Himalaya este si o sursa de lumina, lumina ei calda si placuta, de la roz la portocaliu, are un efect calmant si relaxant asupra atmosferei.

Beneficiile lampilor cu sare

Doar sa te uiti la o lampa cu sare de Himalaya este suficient pentru a te face sa te simti mai calm si mai relaxat. Cu toate acestea, lampile cu sare de Himalaya fac multe lucruri, dovedite stiintific: au proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, ionizeaza camerele, echilibreaza frecventele artificiale si lungimile de unda electromagnetice nenaturale din electronice, produc unde luminoase in spectrul curcubeului, iti protejeaza corpul, ajuta la tratarea stresului si la tulburari mentale asociate, inclusiv insomnie, dureri de cap sau migrene. Persoanele care folosesc lampi cu sare au observat imbunatatiri fizice si mentale inca din prima zi de utilizare. Prin urmare, lampile cu sare ajuta la probleme de respiratie, alergii, afectiuni ale pielii, afectiuni mentale si legate de stres, dureri de cap, reumatism.

Pe langa beneficiile mentionate mai sus pentru sanatatea si casa ta, o veioza sare Himalaya este un decor original si deosebit pentru casa ta si vine in toate formele si dimensiunile. Aspectul lampilor de sare variaza de la forma blocurilor de sare colorate, la forme finisate si moderne, iar greutatea poate fi de la 1-2 kg pana la lampi gigantice de 50 kg. Indiferent ce model ai alege, vei obtine o lampa cu o lumina placuta, linistitoare si total benefica organismului. Daca iti doresti o calitate mai buna a aerului, o senzatie de relaxare si meditatie, ameliorarea diverselor afectiuni si mentinerea unei sanatati mai bune, atunci lampile cu sare de Himalaya sunt o alegere foarte buna!