Cum se fabrica aparatele dentare invizibile?

Stiai ca pretul unui aparat dentr transparent este dat de procesor de productie care este mult mai laborios decat in cazul unui aparat dentar clasic? Cu siguranta nu este un secret acesta si de aceea este ideal sa intelegi cum sunt produse astfel de aparate pentru a nu considera ca pretul pe care trebuie sa il platesti pentru ele este prea mare.

Procesul poate fi conturat in trei etape

  1. Captura de imagini 3D. Totul incepe cu o imagine digitala pe care medicul o obtine in cabinetul sau. Medicii folosesc un scaner intraoral pentru a lua o amprenta digitala foarte precisa a dintilor pacientului, mai degraba decat a pentru a scana doar gura.
  2. Design. Se va completa o reteta raspunzand la o lista de intrebari pentru a determina ce algoritm software este utilizat pentru configurarea de baza si se includ, de asemenea, instructiuni speciale pentru ajustarile pe care ar trebui sa le faca producatorul in fiecare  caz, iar medicul le trimite tehnicianului de laborator cu care colaboreaza. Deoarece foarte multi medici au realizat numeroase aparate invizibile, isi folosesc experienta pentru a realiza singuri proiectul final, luand ceea ce primesc de la computer si tehnicienii de laborator si facand ajustari pentru a atinge scopul dorit.
  3. Fabricare. Pentru fabricare se foloseste tehnologie de imprimare 3-D. Un proces automat imparte miscarile dorite intr-o serie de pasi mici, iar fiecare pas este imprimat de o imprimanta 3-D. Apoi, o bucata de plastic este incalzita, adaptata la presiune, taiata si lustruita pentru a face personalizat fiecare aligner. Aceste aliniere sunt ambalate secvential, ambalate in cutii si expediate in cabinet. Asa apar aparate dentare invizibile de la Smilezor.

Pentru unii oameni, a-si ascunde zambetul este un mod de viata. Cand zambesc, acei indivizi fac adesea tot ce le sta in putinta pentru a se asigura ca buzele lor raman impreuna, astfel incat dintii lor sa ramana neexpusi.

Fie ca esti adolescent sau adult, este o alegere grea. Continuati sa va ascundeti zambetul sau ar trebui sa discutati cu medicul dentist despre optiunile de tratament pentru a va repara dintii strambi? Daca mergeti pe aceasta ultima cale, s-ar putea sa va fie deja teama de trimiterea inevitabila la un ortodont si de aparatele  metalice ulterioare pe care sigur le veti obtine.

In loc sa va temeti de ceea ce va urma, ar trebui sa asteptati cu nerabdare sa va intalniti cu un ortodont sau un dentist care face aparate dentare invizibile. Smilezor pentru adulti si adolescenti a transformat modul in care profesionistii medicali instruiti sunt capabili sa „corecteze” zambetele imperfecte fara invazivitatea, evidenta sau neplacerile aparatului dentar traditional.

gutierele transparente  sunt ca aparatele dentate transparente care sunt facute pentru a impinge incet dintii strambi in pozitia lor corecta. Ca si aparatul dentar conventional, gutierele repozitioneaza dintii in timp. Spre deosebire de aparatele traditionale care sunt fabricate din metal, gutierele sunt realizate cu material SmartTrack.

Avand in vedere materialul din care sunt fabricate, gutierele transparente sunt bine fixate in jurul dintilor utilizatorului. Datorita potrivirii lor perfecte, aceste gutiere raman sub control asupra miscarilor dintilor pe parcursul tratamentului pacientului.