Cum sa-ti alegi etilotestul?

Un aparat etilotest poate fi folosit pentru a detecta nivelul alcoolului din aerul expirat. Se face o distinctie intre aparatele de etilotestare chimice, cele de unica folosinta si etilotestele electronice care pot rezista la mai multe controale. Acestea permit efectuarea testelor de auto-screening pentru alcool. In noiembrie 2017, numarul deceselor rutiere a crescut cu aproximativ 8,9%, potrivit Sigurantei rutiere. Acesta este motivul pentru care trebuie sa aveti un test de etilotest bun pentru a va verifica capacitatea de a urca la volan. In Romania, bautul si condusul sunt a doua cauza principala de deces pe drumurile noastre. Intr-adevar, 29% din accidentele rutiere mortale sunt legate de consumul de alcool. Vezi pe comenzi.ro mai multe modele de etilotest pe care le poti alege.

Criteriile de selectare a etilotestului

Iata cele mai importante criterii pentru a va ajuta sa faceti alegerea.

  • Respectarea etilotestelor

Este foarte important ! Aparatul etilotest electronic trebuie sa poarte imperativ marca NF pe ambalajul produsului. Daca acest produs indeplineste aceste standarde, puteti fi sigur ca va respecta legislatia. In Romania, masurarea testelor de alcool trebuie sa afiseze pana la 0,25 mg / L de aer expirat sau pana la 0,5 g / L, care este pragul legal maxim pentru conducere. Prin urmare, este esential sa alegeti un aparat etilotest de incredere.

  • Viteza testerilor de alcool din sange

Toate etilotestele afiseaza un rezultat rapid, dureaza mai putin de un minut pentru a fi efectuat testul. Pentru a evita repetarea testului si pierderea vitezei, este esential sa nu suflati prea tare sau intermitent. Unele produse vin cu o carcasa, care permite depozitarea usoara si o veti gasi rapid intr-un loc sigur si protejat. Functionarea unui etilotest electronic este foarte simpla, in cateva minute veti face ca etilotestul sa functioneze.

Cand trebuie sa te temi ca te-ai strecurat in alcoolism?

Un nivel pozitiv de alcool in sange intr-un test izolat nu inseamna ca o persoana este alcoolica. Mai degraba, dependenta de alcool semnaleaza aparitia alcoolismului. Alcoolul este o capcana insidioasa care se instaleaza treptat si devine un adevarat drog pe care uneori este greu de recunoscut. Mai multe semne sunt revelatoare:

  • Simtim nevoia sa bem din ce in ce mai des, uneori dimineata;
  • Prin urmare, bem din ce in ce mai multe cantitati;
  • Dezvoltam simptome fizice in absenta alcoolului: strangerea mainilor, transpiratie, tahicardie, greata
  • Daca credeti ca acesta este cazul, obtineti ajutor pentru a renunta la alcool. Dependenta de alcool nu este o greseala, este o boala vindecabila.

Cat costa un etilotest?

  • Marea diferenta dintre cele doua tipuri de etilotest este pretul lor. Aparatul etilotest chimic este mai ieftin si nu necesita nicio intretinere. Trebuie doar sa verificati daca poarta marcajul NF si ca data de expirare nu a trecut inca. Este gata pentru utilizare imediata si nu necesita calibrare. Acest dispozitiv „Plug and Play” este usor de utilizat si este de unica folosinta.
  • In ceea ce priveste etilotestul electronic, pretul acestuia poate creste de peste 100 de ori fata de etilotestul chimic. Pe de alta parte, avantajele sunt mai numeroase. Printre altele, dispozitivul poate fi utilizat de peste 200 pana la 300 de ori. Achizitionarea sa este profitabila din cea de-a suta utilizare.