Cum să eliminați sodiul din sistem

Cum să eliminați sodiul din sistem

A ține prea mult sodiu nu numai că determină retenția de lichide, dar poate crește și tensiunea arterială. Pentru a restabili echilibrul de sanatate și pentru a vă simți mai confortabil în pantaloni, eliminați sodiul din sistem, crescând aportul de apă și consumând alimente bogate în potasiu.

Bea apa

Rinichii dvs. sunt responsabili de scăderea de sodiu din urină. Consumul de mai multă apă crește producția de urină și ajută la eliminarea excesului de sodiu. În medie, adulții au nevoie de 8 până la 12 căni de apă pe zi pentru a înlocui pierderile normale, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să beți mai mult pentru a scăpa de sodiul suplimentar din sistemul dumneavoastră. Pentru a rămâne în țintă, umpleți un recipient de 64 până la 96 de uncii cu apă de băut pe tot parcursul zilei pentru a vă asigura că obțineți ceea ce aveți nevoie pentru a spăla sodiul.

Mănâncă alimente bogate în apă

Consumul mai mult de 12 căni de apă într-o zi poate fi dificil. Pentru a suplimenta aportul de apă și pentru a ajuta la scăderea sodiului în corpul dvs., veți dori, de asemenea, să includeți alimente cu un conținut ridicat de apă. Fructele și legumele – cum ar fi căpșuni, portocale, mere, salată, castraveți și ardei – fac alegeri bune. De asemenea, fulgi de ovăz făcute cu apă, iaurt, piureuri de fructe și supe cu conținut scăzut de sodiu vă pot crește aportul de lichide pentru a vă ajuta să spălați sodiul.

Beneficiile alimentelor bogate în potasiu

În plus față de apă, puteți spăla sodiu adăugând mai mult potasiu în dieta dumneavoastră. Potasiul și sodiul funcționează împreună pentru a menține echilibrul fluidelor și, atunci când aportul de potasiu este mare, vă ajută corpul să elimine mai mult sodiu.

Alimentele bogate în potasiu includ banane, cartofi, portocale, roșii, căpșuni, avocado și fasole. Dacă funcția renală este compromisă, poate fi necesar să aveți grijă să consumați prea multe alimente bogate în potasiu și ar trebui să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Consecințele sănătății unui exces de sodiu

Efectuarea câtorva modificări ale dietei vă poate ajuta să scăpați de excesul de sodiu într-o ciupire, dar dacă dieta dvs. are un conținut cronic de sodiu, veți avea mai multe probleme decât să vă butonați pantalonii. O dietă bogată în sodiu este legată de tensiunea arterială crescută și de un risc crescut de accident vascular cerebral și atac de cord. Pentru a reduce cantitatea de sodiu din dietă, limitați consumul de alimente procesate, cum ar fi fast-food și chipsuri, și în schimb mâncați alimente proaspete precum fructe, legume, cereale integrale și carne preparate fără adaos de sodiu.

Articol optimizat pentru motorul de cautare Google de weburban.ro