Cum sa decorezi cu succes o casa mica

Atunci cand posibilitatile iti sunt limitate, o casa mica se poate transforma intr-un loc de vis in care sa te simti cu adevarat “acasa”, in compania celor dragi. Si, nu trebuie sa fii un designer de interior ca sa reusesti cu succes sa imbini nevoile si dorintele la un loc. Iar rezultatul poate sa impresioneze cu usurinta printr-un design cu mult bun gust, care nu se va demoda niciodata.

Asadar, nu te descuraja si hai sa afli cateva solutii practice care te pot ajuta sa-ti decorezi casa, chiar si atunci cand spatiul este limitat.

Pune functionalitatea de primul loc

Un spatiu mic necesita mai presus de toate multa organizare. Asa ca iti poate fi de folos alcatuirea unui plan pentru evitarea exceselor sau a erorilor de amenajare. Accentul trebuie sa cada de elementele functionale, cele care vor fi frecvent utilizate, precum mobilierul, electrocasnicele, instalatiile etc. Ulterior poti face inclusiv o serie de masuratori si sa-ti alcatuiesti lista de cumparaturi in functie de planul realizat.

Pentru mobilier, decoratiuni, piese de iluminat si multe altele, poti verifica pagina cozzy.ro de unde te poti inspira cu usurinta, cat si sa-ti alegi  articolele necesare.

Foloseste decoratiuni putine

Utilizand decoratiuni putine care sa-ti exprime stilul iti poti personaliza spatiul fara sa aglomerezi locuinta anost. Cateva plante verzi, corpuri de iluminat deosebite sau tapetul, sunt doar cateva din elementele de decor care sa-ti ofere un design de vis. Poti inclusiv sa optezi pentru zeci de alte articole utile care sa ia locul pieselor de decor, cum sunt de exemplu pernele, coverturile, suporturile de pahare etc.

Foloseste-te de linii pentru a dimensiona spatiul

Liniile au capacitatea de a dimensiona spatiul vizual. Iar in acest caz, poti sa te raportezi fie la mobilierul cu forme bine definite si care dispun de unghiuri drepte, fie sa te folosesti de tapet sau un decor in dungi ca sa oferi impresia unui spatiu mai mare. De exemplu, in cazul unei incaperi ingusta in latime, poti folosi linii orizontale, iar pentru cele scunde, linii verticale. Iar aceste linii le poti obtine fie din vopsea, fie prin amplasarea unor pereti falsi, utilizarea unor elemente precum bucati de lemn etc.

Utilizeaza oglinzi

Cu cat sunt mai mari si/sau mai multe oglinzi intr-o incapere, cu atat vei reusi din nou, sa-ti amplifici marimea vizuala a spatiului. Este un truc extrem de simplu pe care il poti aplica in orice incapere alaturi de aceste idei decorare casa mica ce pot fi cu usurinta adaptate in functie de forma spatiului.

Alege mobilier ergonomic

Esential este si mobilierul care trebuie la randul sau sa indeplineasca o serie de standarde. Este foarte putin probabil sa gasesti in magazine toate tipurile de mobilier de care ai nevoie, mai ales cand vine vorba de spatii inguste. Insa, poti opta pentru mobilierul facut la comanda sau pentru cel extensibil, pe care-l vei putea manevra cu usurinta in orice circumstante.

Utilizeaza cat mai multe surse de lumina

Mai multe surse de lumina inseamna ca te vei putea bucura de mai multa orientare in locuinta ta. Si, in acelasi timp, lumina sub diferite forme te ajuta sa scoti in evidenta eleganta spatiului tau de suflet, adaugand un strop de mister sau de romantism in zonele tale de relaxare si nu numai. Exista si numeroase tipuri de optiuni, ceea ce inseamna ca vei gasi cu usurinta corpuri de iluminat sub diferite forme, pe care le poti asocia cu becuri clasice sau colorate, in functie de efectul pe care ti-l doresti sa-l obtii.

Ca prin urmare, chiar si spatiile reduse se pot transforma in medii de trait cu succes, in care sa imbini toate dorintele pe care le ai de la spatiul tau privat.