Cum să alegi un mecanic auto?

Sfaturi despre cum sa alegeti cel mai bun service auto autorizat rar

Cu totii ne este frica sa nu fim furati de mecanicii auto – dintr-un motiv, este un cliseu. Si, din moment ce majoritatea oamenilor nu stiu cu adevarat cum functioneaza vehiculele lor si cum sunt reparate, poate fi nebulos si descurajan sa aduci un vehicul la care sa lucrezi. Dar daca te simti inconfortabil cu ceva, nu trebuie sa crezi cuvantul nimanui. Puteti naviga in orice moment.

Chiar daca aveti anumite cunostinte practice despre ceea ce va face sa functioneze masina si ce fel de reparatii poate avea nevoie, odata ce lasati un vehicul cu ele, sunteti in continuare la cheremul unui mecanic.

Din experienta mea personala, cei mai multi dintre ei nu se ocupa de ,,a te insuruba”, cei buni vor fi realisti in ceea ce priveste tipul de ingrijire potrivit pentru o masina si buget, precum si incarcarea pieselor si tarifele pietei muncii. Dar niciunul nu este infailibil – unii fac greseli si va pot costa la fel de mult ca un magazin fraudulos care va incerca sa va taxeze pentru munca inutila.

Deci cum il vei gasi pe cel potrivit?

service auto autorizat rarPrivirea recenziilor online este un bun punct de plecare, dar nu ar trebui sa fie ultima ta oprire. Cei mai zgomotosi oameni din online tind sa fie cei mai anxiosi si nu stii niciodata cu adevarat care a fost afacerea care a facut pe cineva sa arunce acid intr-un magazin. Poate ca au adus o masina veche si neplacuta, care se afla pe ultimele lor etape de ani de zile si a fost suparata cand nu a putut fi lucrata, sau au comandat o vopsire de 2000 AED si au fost socati ca a durat doar un an. (Daca va intrebati gresit, vopsirea unei masini intregi este un proces care necesita forta de munca, care in mod normal costa cel putin cateva mari.) Recenziile pot fi, de asemenea, analizate in cealalta directie. Poate ca un magazin a platit oamenii dintr-o ferma cu clicuri din Pakistan pentru un val de evaluari de cinci stele. Ma indoiesc ca este o intamplare comuna, dar sunt sigur ca a existat o anumita variatie.

Ideea este ca va puteti obtine cel putin o idee exacta prin feedback-ul despre ceea ce este acolo si puteti elimina cele care par complet rele.

* Gasiti un grup (Facebook, Instagram, Whatsapp)

Stiu ca acest lucru va fi anulat de catre consumatorul obisnuit ca fiind prea mult efort, dar toate mecanismele mele personale preferate au fost gasite prin grupuri Whatsapp si grupuri Facebook.

Aceasta este o sita de screening mult mai buna decat recenziile aleatorii Google – o comunitate de oameni din tipul dvs. de masina va cunoaste probabil o tehnologie sau doua care s-au dovedit a fi competente si de incredere.

Daca nu esti deja implicat, incearca ,,masina ta + grupul Facebook” de la Google si vezi ce se intampla, pun pariu ca si cel mai modest sofer zilnic are o baza de fani si niste oameni activi care ti-ar putea oferi sugestii despre unde sa poti. pune-ti masina sa lucreze.

Ai incredere in intuitia ta cand intri intr-un magazin si te muti in el. Daca suna incomplet, elibereaza-l. Daca vi se pare in regula, spuneti persoanei din spatele biroului care este ingrijorarea dvs. si puteti renunta din nou daca nu aveti o senzatie buna. Acesta pare a fi ceva pe care alti oameni nu il inteleg si ceea ce m-a motivat sa scriu aceasta postare pe blog, pe baza a ceea ce invat de la oamenii din propriul meu cerc social.

Daca obtineti o atmosfera decenta si doriti ca un raport sa fie facut de catre tehnician, asigurati-va ca stiti pentru ce platiti si pentru ce aprobati. Unele evaluari se pot face gratuit, altele nu. Daca ceva trebuie sa fie inspectat vizual de un mecanic, este posibil sa nu coste nimic. Daca trebuie sa efectueze orice tip de test de presiune sau sa obtina o defectiune de la echipamentul de diagnosticare, este mai probabil sa primiti facturare. (Dar daca trebuie doar sa stiti ce inseamna indicatorul Check Engine, majoritatea magazinelor de piese auto se vor conecta si vor raspunde gratuit.)

* Este in regula sa pleci!

Daca primiti o estimare pentru intretinere care pare ridicata sau imposibila sau nerabdatoare, nu este nimic in neregula sa refuzati din punct de vedere politic, sa va adune masina si sa va duceti compania in alta parte.

Acestea fiind spuse, s-ar putea sa mergi la un al doilea magazin pentru a obtine o prognoza si un pret similare, dar cel putin atunci vei avea linistea ca situatia a fost putin mai validata.

Magazinele talentate au tendinta de a percepe mai multi bani si nu doriti sa faceti o treaba la pivnita la un chilipir la unul dintre sistemele masinii dvs., care ar putea sau nu sa insemne diferenta intre accidentare.

* Nu va grabiti

Asa ca acum ti-am spus sa faci cumparaturi pentru preturi mai bune, dar sa nu mergi cu cea mai ieftina optiune si, practic, sa construiesti un ghid ,,util” care sa para la fel de ambiguu si confuz precum termenii pe care mecanicul tau ti-a aruncat, urmati de numere infricosatoare. Fa-ti timp pentru cea mai buna oferta si mecanicul care este mai pesimist.

Faptul iritant este ca ambele sunt adevarate: pentru intreaga experienta, trebuie sa compari magazinul, dar nu doar pentru cost.

Tineti-va ochii si urechile deschisi atunci cand incercati sa va reparati masina si incercati sa intrati in tranzactie cu atitudinea motivata a cuiva care isi poate duce afacerea in alta parte daca aveti indoieli. Pentru ca este adevarat!

Puteti, de asemenea, sa refuzati service-ul, sa mergeti acasa si sa va faceti propriile teste si apoi sa va duceti masina inapoi in acelasi loc daca concluzionati dupa toate ca studiul lor a fost OK. Sau pur si simplu du-ti acasa masina pentru a economisi pentru o munca mare. Am facut-o singur de multe ori.