Cum sa alegi tablouri potrivite pentru locuinta ta

Te-ai intrebat vreodata cum legi un tablou pentru casa ta? Cu totii avem gusturi diferite; culorile, stilurile sau temele preferate. De aceea, alegerea unui tablou pentru casa noastra poate parea dificila. Tablourile sunt unele dintre cele mai speciale decoratiuni pe care le poti include in casa ta.

Alegerea unei imagini

Arta si pictura s-au nascut pentru a evoca sentimente diferite in fiecare dintre noi, dar in ceea ce priveste decorul, picturile joaca un rol esential. Este recomandabil sa urmezi cateva sfaturi pentru a gasi tabloul care se potriveste perfect.

In functie de camera

Un tablou pentru o camera spatioasa si frecventata ca o camera de zi, nu functioneaza in acelasi mod intr-un dormitor sau la intrarea in casa noastra. Picturile casei noastre spun multe despre gusturile si personalitatea fiecaruia. De exemplu, daca suntem in cautarea unui tablou pentru a decora o camera pentru copii, va fi recomandabil sa se opteze pentru desene colorate si forme care stimuleaza simturile. Dimpotriva, intr-un dormitor matrimoniu, vom cauta sa cream un sentiment de pace si liniste pentru a incuraja odihna.

Pe scurt, trebuie sa luam in considerare mediul pentru care alegem tabloul. Un stil sau o tema in afara contextului poate avea un efect oarecum neplacut asupra ochiului.

Plasarea tabloului

Cel mai comun lucru este de a plasa pictura la inaltimea de mijloc a vederii noastre ca sa ne putem uita la ea, fara efort.. Cu toate acestea, va trebui sa avem grija deosebita cu separarea de alte elemente. O pictura prea aproape de o piesa de mobilier sau o canapea poate crea un efect foarte anti-estetic. Acelasi lucru este valabil si pentru colturi si plafoane. In cazul in care nu este posibil sa se lase un spatiu in ceea ce priveste limitele de perete sau alte elemente, este mai bine sa gasim o locatie noua sau sa regandim dimensiunea tabloului.

In cazul amplasarii picturilor deasupra paturi lor sau canapele, trebuie sa incercam sa prevenim ca aceasta sa fie mai mare decat mobilierul. O imagine mai mare decat canapeaua sau pat, va afecta importanta vizuala.

In functie de culori

Psihologia culorii joaca un rol important in alegerea de tablouri pentru casa noastra. Prin urmare, este de dorit sa se ia in considerare mai multe concepte de baza, asociate cu culori diferite;

Culori neutre

Albul aduce o mare luminozitate camerei, iar nuantele gri si negru, eleganta si sobrietatea. In plus, lipsit de ton, tonuri neutre se combina cu aproape orice culoare a mobilierului nostru.

Tonuri de cupru

Tonurile portocalii si roz aduc multa caldura in orice camera. Acestea sunt confortabile si linistite, astfel incat acestea sunt, de obicei, o alegere buna pentru sejururi, ar fi dormitoare si saloane.

Tonuri de albastru

Tonurile de albastru transmit seninatate si armonie. Ele evoca albastrul marii si cerul calm. Acesta este utilizat in dormitoare.

Alte nuante

Dupa cum puteti vedea, fiecare culoare este asociata cu anumite proprietati sau perceptii. In orice caz, exista la fel de multe combinatii de culori pentru un tablou, cat curcubeul are. Alege tabloul potrivit pentru casa ta!